Mi történt a zeneirodalomban HATVAN év alatt?

A világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett három remekművet bemutató koncertet január 24-én a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

 

 

A magyar közönség által is jól ismert világhírű karmester, Sylvain Cambreling vezényli az 1775 és 1834 közötti hatvan évben keletkezett három remekművet bemutató koncertet január 24-én a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Mozart, Beethoven és Berlioz darabjai csendülnek majd fel.

Sylvain Cambreling neves európai és japán zenekarok, operaházak zeneigazgatójaként tevékenykedett az elmúlt évtizedekben, a 2018-2019-es évadtól pedig a Hamburgi Szimfonikusokat vezeti. A karmester Nemzeti Filharmonikusokkal közös koncertjén először Mozart Lucio Silla című operájának nyitánya csendül majd fel, majd az oroszlánkörmeit próbálgató, de masszív zenekari tömbjeiről és vaskos humoráról már jól felismerhető ifjú Beethoven hangját hallhatjuk. A francia dirigens végül hazájának egyik legjelentősebb 19. századi szerzőjének, Berlioznak művét vezényli, mely az irodalmat és zenét határtalan fantáziával összekapcsoló, vérbeli romantikus szimfónia. A Paganini ösztönzésére született burkolt brácsaversenyben a Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása, Szűcs Máté lesz közreműködő.

Mozart Lucio Silla - nyitány

Beethoven I. szimfónia (C-dúr), op. 21

Berlioz Harold Itáliában, op. 16

Közreműködik:

  • Sylvain Cambrelingkarmester
  • Szűcs Mátébrácsa
  • Nemzeti Filharmonikus Zenekar

 

Kocsis bérlet 3.

2019. január 24. MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 19.30


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek