Mesét olvastunk- Varacska

Nagy szörnyecskerajongó vagyok, így nem tudtuk kihagyni a Naphegy Kiadó nemrégiben megjelent könyvét, melynek címe: Varacska - A szörny, aki mindig elkésett.

Első látásra szerelembe estem az illusztrációkkal. Ha négy éves lennék, a kötetben szereplő összes szörnyet követelném plüssben, annyira aranyosak.

A kiadó jelzése szerint 4 éves kortól ajánlottak a mesék, és ez így is van: megfelelő hosszúságúak, és elég egyszerűek ahhoz, hogy a kisebbek is élvezzék őket. Nagy izgalmakra nem számíthatunk, de a kicsiknek erre nincs is szüksége.

Az író humorán én is, a lányom is jókat kuncogtunk, jellemzően eltérő helyeken, de például a különleges pizzákat mindketten értékeltük, ahogyan a nem haladó nagytakarításról szóló történetet is, mert az tényleg úgy van, hogy az ember elkezd pakolászni, és annyi minden kerül elő, amivel foglalkozni kell, hogy attól bizony nehéz a takarítással haladni. Szülőként egyetlen problémám volt a mesekönyvvel: azt gondolom, hogy egy négy éveseknek szóló könyvben ne szerepeljenek olyan szavak, mint az idióta, a hülye vagy izé (a teringettét még fel tudom dolgozni). Megoldottam, egyszerűen kicenzúráztam őket, és mást olvastam helyettük, de jobb lett volna, ha nincsenek benne ezek a szavak a könyvben. A szórakoztató részeknek és a fantáziadús rajzoknak köszönhetően azonban 10 pontból mondjuk nyolcat adnék a mesekönyvre. 


http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/4141/varacska


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az angyalok kora