Mesepályázat a Dörmögő Dömötörrel

Az idén 60 éves Dörmögő Dömötör és a Tollal szerkesztősége pályázatot hirdet mesét szerető, író, olvasó alkotóknak meseírásra.

 

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz... mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell." Csukás István

 

Vitathatatlan, hogy nagyon fontos gyermekkorban a mindennapos mesehallgatás, később az olvasás. Nem csak együtt töltött minőségi idő, de megfizethetetlen előnyt ad a mese hallgatása és olvasása a gyermeknek.


Az idén 60 éves Dörmögő Dömötör és a Tollal szerkesztősége pályázatot hirdet mesét szerető, író, olvasó alkotóknak meseírásra.


A pályázat témája: tél, hó nélkül. Vagyis egy olyan téli mesét várunk, bármilyet, ami téli, de nem karácsonyi, nem a Mikulásról szól, és nem hóról. Előnyben részesítjük azokat a történeteket, amelyek a befogadásról, szeretetről szólnak. Azokat, amelyeknek olyan tanulsága van, amely minden mai gyermeknek fontos lehet.

A határidő: Október 4.

Eredményhirdetés: Október 6.

 

Pályázati feltételek: egy szerző legfeljebb 3 mesét küldhet be. A művek terjedelme nem lehet hosszabb, mint maximum 3 000 - 3 500 karakter. Az előzetes szűrés után kiválasztott 5 pályaműből a zsűri és a Dörmögő Dömötör főszerkesztője fogja kiválasztani azt az egy mesét, melyet megjelentet nyomtatásban. A Dörmögő Dömötör szerkesztősége csak kölcsönös megfelelőség esetén, honorárium nélkül közli az írást, a szerző pedig felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. A pályaműveket a már ismert módon kell a Tollal.hu oldalra feltölteni, a „Dörmögő-„mese címe" jeligével.

 

Zsűri:

Doktor Petra- főszerkesztő, Dörmögő Dömötör

Deák Márkus Gábor- főszerkesztő, Tollal.hu

Nádasi-Ozsvár Andrea- író

Szabados Melinda- szerkesztő

 

Előzetes nevezési díj nincs. Az érvényes pályázat feltétele a Tollal.hu oldalon való regisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, elküldése és a pályázati feltételek elfogadása.

 

A pályázatok elbírálása: a beérkezett pályázatokat egy háromtagú zsűri fogja értékelni, de beérkezett műveket az oldal olvasóközössége is bírálhatja, véleményezheti - mely jó alkalom lehet egymás munkájának megismerésére, értékelésére-, ám a végső döntést a zsűri hozza meg. A pályázat díja: a legjobb mese megjelenik a Dörmögő Dömötör újságban.

 

A játék alatt közönségszavazást is rendezünk oly módon, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt írásokra a Facebook oldalunkon lehet szavazni a mese posztja alatt. A legtöbb szavazatot kapó mese írója különleges ajándéktárgyakkal lesz gazdagabb a Mikulásiroda, a The Sorting Bags, illetve az Ötletlak jóvoltából. A közönségdíjas alkotásra október 4 és 11 között lehet szavazni. Eredményhirdetése október 12-én lesz.

 

Kérdéseire az oldalon, vagy a szerkesztoseg kukac tollal.hu e-mail címen kaphatsz választ. Eredményes pályázást kívánunk!

 

Támogatóink:

Szeretünk mesélni

Noamese

Diktafon a Muzsikus rádióban

Kilincscica

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Fer-Kai
#5. 2017. szeptember 25. 17:45
www.tollal.hu/mu/segitseg-irasok-feltoltesehez

Egy-kettőre eszedbe jutnak azok a sokat gyakorolt műveletek.
Örömmel fogom olvasni a "hótlan", de nem szótlan téli mesédet!
előzmény: katuska hozzászólása, 2017. szeptember 24. 19:36
katuska
#4. 2017. szeptember 24. 19:36
Üdv!
Régen jártam erre, már nem tudom, hogyan töltsem fel a művet ...

Köszönöm a segítséget!

Katuska
Krisztina
#3. 2017. szeptember 24. 18:55
Megtaláltam időközben.
Köszönöm: Krisztina
Krisztina
#2. 2017. szeptember 24. 18:54
T.Szerkesztőség!

Kérem segítsenek abban,hogy a pályázatra feltölteni kívánt mesét hová töltsem fel?
Nem találom a feltöltés helyét.
Köszönettel: Krisztina
Hozzászóláshoz jelentkezz be!