MEGÚJULT A SZEKSZÁRDI PTE IGY Gyakorlóiskola

A szekszárdi intézmény az infrastruktúra fejlesztésére közel 150 millió forint támogatást nyert el.

 

 

A szekszárdi intézmény az infrastruktúra fejlesztésére közel 150 millió forint támogatást nyert el. Ebből valósult meg az iskola teljes világításának és fűtésének korszerűsítése, a tornaterem szellőzésének megoldása, burkolatok cseréje és az oktatást segítő informatikai, szertári eszközök beszerzése.

 

A fejlesztés egyik fő célja az energiatakarékosság és a tantermek jó megvilágítása volt. Ezt a teljes világítás- és fűtéskorszerűsítéssel sikerült megvalósítani. Az iskola tornaterme teljes mértékben kihasznált a megnövekedett számú testnevelés óra és a sport tagozatos osztály révén. A levegőcsere biztosítása korlátozott volt, ezért ide nagy teljesítményű szellőztető berendezést szereltek be a szakemberek. Az általános iskola folyosóin és néhány tanteremben a burkolat elhasználódott, balesetveszélyessé vált. A projekt lehetőséget biztosított, hogy megújuljanak ezek a felületek is.

 

Az informatika terem elavult eszközeit is le tudták cserélni, és megvalósult a vezetékes hálózat felújítása, valamint kiépítettek egy vezeték nélküli rendszert is. A testnevelési, a természettudományi és a társadalomtudományi szertárak sok új, hasznos, korszerű eszközzel gyarapodtak. A támogatásból a 30 éves tanulópadokat, székeket, szekrényeket, ebédlő bútorokat is újakra tudták cserélni.

 

A projekt szakmai vezetője, Antus Györgyné elmondta: „Ezek a fejlesztések hozzájárultak az oktatás minőségének javulásához. Ízléses, szép, kulturált környezetet teremtettek."

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 149 963 924 forint európai uniós támogatás segítségével. A projektről bővebb információt a http://pii.pte.hu/content/efop-413-00172 oldalon olvashatnak.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek