Megjelent a FilmMagazin legújabb száma-szeptember

Annyi minden került az ehavi FilmMagazinba, hogy nem is tudom hirtelen, mivel is kezdjem a felsorolást: ennyire változatos tartalom nagyon régen volt már szeretett újságunk életében. Na, de kezdjük az

 

Sokat gondolkoztunk azon, hogy az Alien-t, a Holtodiglant, vagy a Sráckort tegyük-e címlapra, aztán végül a legutóbbi mellett döntöttünk, egész egyszerűen azért, mert az év (eddigi) legjobb filmje, amire muszáj felhívni a figyelmet. Ennek szellemében nem csak egy 3 oldalas kritikát, de egy 6 oldalas háttércikket is olvashattok a szeptember 18-án debütáló moziról.

 

Október 2-án érkezik az év legjobban várt thrillere, a Holtodiglan, úgyhogy a bemutató előtt összeszedtünk Nektek minden lényeges információt a filmről, hogy semmi se kerülje majd el a figyelmeteket, amikor beültök a moziba. Sőt, vállalkozó szellemű kolleginánk még a könyvet is elolvasta, amit Nektek is jó szívvel ajánlok, akár már a film megtekintése előtt is, egyrészt mert nagy élmény, másrészt pedig mert lesznek eltérések a két médium cselekménye között! 

 

Természetesen nem feledkeztünk meg arról sem, hogy szeptember 4-én ismét mozikba került A nyolcadik utas: a Halál, az örömteli eseményt pedig egy 4 oldalas kritikával ünnepeltük, ráadásul a Filmklasszikus rovatban a második rész is kivesézésre került!

 

Szerencsére a hazai filmgyártás is kezd egyre jobb produkciókat kitermelni, és a Megdönteni Hajnal Tímeát, valamint a Fehér Isten után sikerült ismét egy nemzetközileg is elismerésre méltó mozgóképet összehozni. Zomborácz Virág Utóélet című filmjéről van szó, melyet nem csak láttunk, de a rendező volt olyan kedves és válaszolt néhány kérdésünkre is, így interjút is közölhetünk róla. Anyagunkat 38. oldalra lapozva találhatjátok!

 

Bár alapvetően filmes újság vagyunk, úgy éreztük, hogy kiemelten (6 oldalon keresztül) kell foglalkoznunk a Sons of Anarchy (Kemény motorosok) című sorozattal és annak utolsó évadával, hiszen idén ősszel minden idők egyik legjobb sorozata búcsúzik majd el nézőitől.

 

 

Tartalom:

Háttér: A védelmező, Doboztrollok, Az útvesztő, Kincsem, Sráckor, Holtodiglan
Kritika: A Nyolcadik Utas: A Halál - Rendezői változat, Sráckor, Szuper-Hipochonder, Kamuzsaruk, Utóélet, Az emlékek őre, Step Up - All In, Tini Nindzsa Teknőcök, Sin City: Ölni tudnál érte, Villám és a varázsló, The Expendables - A feláldozhatók 3, Az üldözött
Interjú: Zomborácz Virág
Extra: Elolvastuk a Holtodiglant
Sorozat: Sons of Anarchy (Kemény Motorosok) 7. évad
Filmklasszikus: A bolygó neve: Halál

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!