Megjelent a FilmMagazin aktuális száma

Elképesztő tartalommal búcsúztatjuk a nyarat, ismét érdemes velünk tartani!

 

Emlékszem, 2005-ben mekkora meglepetés volt számomra a Sin City első része. Teljesen laikusként ültem be rá, nem követtem nyomon a film munkálatait, sőt, nem is ismertem az alapjául szolgáló képregényt, egyszerűen csak megtetszett a fekete-fehér trailer. Gyorsan kinyomoztam a bemutató időpontját, megvártam az első értékeléseket, majd fogtam magam, és az egyik délutánomat rászántam a mozizásra. Nem bántam meg, az akkori év egyik legnagyobb mozgóképes élményét köszönhettem neki. Nem csoda hát, ha én is azon rajongók közé tartozom, akik évek óta várják már a jól megérdemelt folytatást, és akik a legnagyobbat csalódtak akkor, amikor kiderült, hogy az eredetileg kitűzött 2013. októberi premierdátumot végül 2014. augusztusára módosították. Reméljük a plusz idő a film javára vált, és egy olyan folytatást kapunk, ami méltó a nem mindennapi előzményéhez...

 

Amikor egy-egy filmes az életét veszti, arról mindig próbálunk beszámolni és emléket állítani neki (gondoljunk csak arra, amikor Jancsó Miklós halála apropóján a Szegénylegényeket tettük a Filmklasszikus rovatba), ezúttal sajnos Bajor Imrétől, Lauren Bacall-tól, Robin Williams-től és az utolsó befejezett filmje kapcsán Philip Seymour Hoffman-tól vagyunk kénytelenek elbúcsúzni. Spike kollega révén Hoffman életéről egy 12 oldalas melléklet készült, amit a magazin lényegi tartalma után, a 56. oldalra lapozva olvashattok. 

 

Vidámabb vizekre evezve: láttuk a múlt hónapban alaposan körüljárt A Galaxis őrzőit és a 22 Jump Street-et, ráadásul mindkettő tetszett is kritikusainknak, szóval érdemes lesz jegyet váltani rájuk. Sokat vártunk az Oculus című filmtől is, hiszen nem egy helyen olvasni, hogy ez az év legjobb horrorja, mi viszont egy kicsit csalódtunk benne, Luc Besson rendezői visszatérése (Lucy) viszont kellemes kikapcsolódás volt szemnek és agynak egyaránt.

 

Utánajártunk, hogy miért nem érdemes háborogni a PG-13-as akciófilmek miatt, kinyomoztuk, hogy mely őszi sorozatok érdemik meg a figyelmet, de „részt vettünk" a Monty Python társulat búcsúelőadásán is. Jó szórakozást kívánok az augusztusi FilmMagazinhoz!

 

Letölthető innen

 

Tartalom
Háttér: Elhunyt Robin Williams, Tini nindzsa teknőcök, The Expendables - A feláldozhatók 3,
Sin City - Ölni tudnál érte, Az üldözött
Kritika: 22 Jump Street - A túlkoros osztag, A Galaxis őrzői, Oculus, Lucy, Szabotázs, Országúti bosszú, A Megtisztulás Éjszakája: Anarchia, Herkules, Szexvideó
Extra: Monty Python Live (Mostly), A családbarát akcióhősők védelmében, A Sin City-képregények
Sorozat: Mit nézzünk az ősszel
Filmklasszikus: Állj mellém!
+ 12 oldalas melléklet Philip Seymour Hoffman életéről

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!