Meghívó: Regös István Attila könyvbemutató

A Duna International Kiadó tisztelettel meghívja Önt REGÖS ISTVÁN ATTILA legújabb, HOMO SAPIENS című kötetének sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatójára.

 

Időpont: 2011. MÁJUS  27. (PÉNTEK) 14 ÓRA

Helyszín: HOTEL PRESIDENT, ORANGE TEREM

Cím: BUDAPEST V., HOLD U. 3-5.

(Parkolási lehetőség a Szabadság téri mélygarázsban, 50 m-re a szállodától.)

 

A kötetet bevezeti és ismerteti

 

Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész.

 

A könyvbemutató végén a szerző dedikál.

 

„Ám legyen... felemelem fejem, és újra merek merni."

 

A könyvről:

A Homo Sapiens a XXI. század nagy magyar drámája. Regös István Attila ötödik kötetével olyan világirodalmi elődök nyomdokába lép, mint Dante, Goethe vagy Madách. A Homo Sapiens, miként alcíme sugallja, „egy reményteli tragédia minden reményvesztett kor számára", ám ennél sokkal több.

A nagyszabású, az emberiség történetét, teret és időt, földet és univerzumot átölelő drámai mű tragikus főhőse, Etrigon korokon átívelő, humanista, kozmikus léptékű utazásra indul, mely során a történelem nagy alakjaival találkozva elmélkedik a világ s az emberi lét örökérvényű kérdéseiről.

 A szerző az emberiséget évezredek óta foglalkoztató nagy kérdéseket tesz fel új módon, a magyar nyelv teljes gazdagságának pompáját bemutatva, annak határait feszegető bravúros modern, mégis klasszikus stílussal, s némely esetben egészen megdöbbentő válaszokkal szolgál a filozófia, a vallás és a lélek szféráján barangolva.

 

A kötet utószavát Ungvári Tamás írta.

Az illusztrációkat Elekes Áron készítette.

 

„Romok s rommá lett álmok mindenütt... Ennyi hát az ember? Hát erre születtünk, e célból botladoztunk át az egyedfejlődés megannyi hosszadalmas lépcsőfokán, e végső bukás kedvéért maradtunk fönn a föld színén vészteljes küzdelmek árán? Ennyi az elme elborulásáig hajszolt tudás legvége? Itt hal meg a remény, eme elátkozott helyen. Keblünk virága, melyet milliárdan neveltünk, óvtunk, becézgettünk, egyetlen tűzgolyó által megsemmisíttetett. Elértük az elérhetetlent, s hogy elértük, önnön teremtő erőnk végzett velünk." - Részlet Regös István Attila „Homo Sapiens" című művéből.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A mester és a halottak napja