Megalakult a MazsiMÓ GipsyMÓ Rumba Catalana!

A szupergroup más formációkból ismert remek zenészekből állt össze Rostás Mihály (Mazsi) hívására megteremtvén azt a Gipsy Kings hangzást, amibe beleszerettek és amit tisztelnek

 

 

 

 

Bemutató koncert »» november 24. MOMKultban / Get Closer Concerts

Rostás Mihály Mazsi bejárta a világot többszörös WMCE - nemzetközi világzenei toplistás zenekarával, a Romengóval, amellyel fellépett a 2015-ös budapesti WOMEX (World Music Expo) megnyitó koncertjén a Müpában, majd végigturnézta a világ nagy világzenei színpadait. Több meghatározó nemzetközi eseményen aratott sikert Lakatos Mónikával közös duóformációjukkal a Romanimoval, amellyel szintén toplistás helyezést értek el. 2020-ban a Lakatos Mónika és a Gipsy Voices formációval közreműködött a WOMEX-en, amikor az énekesnő átvehette a WOMEX Artist Award-ot, a legnagyobb nemzetközi világzenei elismerést. Régen szerepel tervei között egy a Gipsy Kings hangzáshoz hasonló formáció létrehozása, amelyhez a műfaj más hazai jeles képviselői csatlakoztak zenésztársként, így jött létre a tíz fős szupergroup, a MazsiMÓ GipsyMÓ Rumba Catalana.

Egyszerre megszólaló tíz gitár lehengerlő hangja, ez a MazsiMÓ GipsyMÓ Rumba Catalana. A katalán rumbára épülő zenét játszó formációt, a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Romengo zenekar vezetője, Rostás Mihály Mazsi hívta életre 2021 augusztusában.

A műfaj olyan jeles hazai képviselői csatlakoztak a formációhoz, mint Mogyoró Kornél ütőshangszerekkel, Molnár Mátyás dobbal, Csipkés Sándor billentyűvel és az a Balogh Guszti, aki Magyarországon talán az egyetlen, aki hitelesen képviseli a műfajt az énekével.

Aki még emlékszik az eredeti Gipsy Kings zenéjének a hangzására és hangulatára, tudja mire számítson egy MazsiMÓ GipsyMÓ koncerten. Ahol elsősorban saját dalok csendülnek fel, de a Gipsy Kings nagy slágerei, valamint régi magyar és külföldi dalok feldolgozásai is hallhatóak lesznek.

Rostás Mihály Mazsi / Gitár, ének, vokál
Balogh Guszti / Ének, gitár, vokál
Vidák Róbert / Gitár
Aleksandar Toresovic / Gitár
Bordás Péter / Basszusgitár
Csipkés Sándor / Billentyű
Mogyoró Kornél / Ütőshangszerek
Molnár Mátyás / Dob
Lakatos Róbert / Gitár, ének, vokál
Rostás Zoltán / Gitár, ének, vokál
Kovács A. Máté / Gitár, ének, vokál
Petz Bálint / Gitár
Balogh Noé / Gitár, ének, vokál

 

 

Fotó: Kleb Attila

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!