MARJAI JUDIT KIÁLLÍTÁSA A WERK AKADÉMIÁN

2011. november 11-én, pénteken 20.30 órakor nyílik a Werk Galériában Marjai Judit "Halál a konyhában" című tárlata. A kiállítást megnyitja Bojár Iván András, művészettörténész.

 

A „Halál a konyhában" azokról az élelmiszerekről szól, amelyeket mi magunk állítunk elő, hogy aztán magunkat mérgezzük velük.  De szól arról is, hogy az élelmiszerekkel együtt a környezetünket is mérgezzük.  Disznófej, ezüstösen csillámló lazac, kakastaréj és egy mosolygó lángos. Marjai Judit új kiállításának bizarr kellékei. A mérgezés és a pusztulás eszközei. És talán lelkének, gondolatainak darabjai.

 

Marjai Judit terápiás célzattal dolgozik. Képein erőszak és brutalitás van, egyfajta perverz mazochizmus, amivel a művész fel akarja rázni az embereket, hogy felhívja a figyelmet a megoldandó társadalmi, közéleti kérdésekre.

 

Gondoljuk csak meg, a legdemokratikusabb dolog az élelmiszer. Mindenki eszik, a koldus és a gazdag is. Ha nem bízhatsz meg abban a falatban, amit lenyelsz, akkor megbízhatsz-e a politikusaidban vagy az orvosodban például? Honnan van egy falat kenyér? Hány ember dolgozott rajta, és mi vezérelte őket? A jóság, a gazdagodás, esetleg a szükség? Ha leülsz, és ezt átgondolod, kiráz a hideg. Minden mélyebbre és mélyebbre mutat." - árulta el Marjai Judit.

A képek szereplői: Bódis Kriszta, Dénes Dóra, Fábry Péter, Karafiáth Orsolya, Orgon Albert, Sára Kata, Ugron Zsolna, Wahorn András.

A kiállítás a Werk Akadémia WERK GALÉRIÁJÁBAN kerül megrendezésre, követve a már korábban is nagysikerrel megrendezett tárlatokat. Eddig bemutatásra került művészek többek között: Borsos Lőrincz Lilla, Germán Fatime, Gyarmati Zsolt, Horváth Judit, Kupeczik Ágnes, Márk Iván, Szenteleki Gábor, Weiler Péter. 

Időpont: 2011. november 11. péntek 20.30.

Helyszín: Werk Akadémia (Budapest, V. Arany János u. 10. 4. emelet)

Zene: Eleven

 

A kiállítás 2011. december 9-ig tekinthető meg, hétköznaponként 14 - 21 óra között.

 

Marjai

 

 

Marjai Judit:

-1981-88 modell (Magyarország egyik legismertebb modellje a 80-as években)

- 1989- ben már fotózik hazai rock sztárokkal, de Angliában Phil Collinssal is

- a 90es évek elején tanít a Magyar Divatintézetben és  Kirgíziában.

Kiállításai:

-          Hét Főbűn

-          Elcseszett paradicsom

-          KádEr

-          Mindennapi szentjeink

-          CsendÉlet,Bujaság

-          Jelenetek a Dologházból.

Népszerű blogot vezet. Médiaszemélyiség.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek