MARCZI KÖZÖSSÉGI TÉR - 2018. DECEMBER

A PADLÁS, MOBILOK ÉS EGYÉB KÜTYÜK, GINA ÉS FIDEL, LYUKASÓRA PRÓZA, BANYAMOSODA, DÖDÖLLE

 

MARCZI KÖZÖSSÉGI TÉR

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

2018. DECEMBER

 

 

Színház

 

 

DECEMBER 1. SZOMBAT 19.00

DECEMBER 6. CSÜTÖRTÖK 19.00

PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN-HORVÁTH PÉTER

A PADLÁS

A SZINDRA TÁRSULAT előadása

Rendező: FÖLDESSY MARGIT

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiú megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, de nyugalmát titokzatos vendégek zavarják meg, különféle halandó és halhatatlan lények ...

Félig mese - félig musical 9-99 éves korig.

Szereplők:

Rádiós: Takács András / Garamvári Ádám

Süni: Czirják Janka / Mayer Szonja,/ Pintér Luca

Mamóka: Hunyadkürti Éva / Vén Evelin

Barrabás: Boros Bence /Lakatos János / Rajnai Lázár

Herceg: Székely Norbert / Góg Tamás

Kölyök: Zavaros Anna / Léderer Lia / Baráth Nóra / Nagy Júlia

Lámpás, Törpe: Benesovits Áron / Trautman Máté

Meglökő: Rajnai Lázár / Mitnyik László

Témüller: Langó Ádám / Muraközi Vince / Boros Bence

Detektív: Forgács Róbert / Kosynus Tamás

Üteg: Eszéki Ármin / Kovács Kende Hunor

Robinson, a gép: Oláh Dániel

 

Producer: II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. - Marczibányi Téri Művelődési Központ, Klebelsberg Kultúrkúria

Belépő: 2600 Ft

 


DECEMBER 6. CSÜTÖRTÖK 11.00

MOBILOK ÉS EGYÉB KÜTYÜK

NONSTOP IMPRO DIÁKOKNAK A SZINDRA TÁRSULATTAL

Napjaink kommunikációs eszközeivel kapcsolatos problémák és játékok vicces feldolgozása szórakoztató, interaktív, színházi előadás formájában.

Kedves Fiatalok!

Gondoltam küldök nektek egy Message-et a telómról, hogy szeretettel várunk titeket a "margitosok" impró előadására, de nincs wifi, és a laptopomat is otthon hagytam, tehát e-mailt sem tudok írni! Kérlek, osszátok meg az eventet és persze like-oljátok!

Műsorvezető: Földessy Margit

Belépő: 1000 Ft

 


DECEMBER 19. SZERDA 19.00

GINA ÉS FIDEL

dráma két részben

A mű egy rendkívül érdekes történelmi korszaknak állít emléket. A dráma 1974-ben játszódik Kubában, amikor Gina Lollobrigida - felhagyva a színészettel - Havannába érkezik televíziós interjút készíteni Fidel Castroval. Az újságírás és tévézés az új választott hivatása. Több világhírességgel készített a Rai Uno számára anyagot. Kettejük közel tíz napos együttléte meghatározó emlék volt mindkét ember kapcsolatában. Ez nem szerelmi emlék, hanem egy barátság megalapozása, és annak későbbi ápolása.

A dráma története nem bulvártörténet, semmi olyan vulgáris esemény nem történt kettejük között, melyet később a médiában feltételeztek. Egy rendkívül erős barátság alakult ki akkor is, ha utána már soha többé nem találkoztak. Fidel Castro halála előtt is külön kiemelte életében a találkozását Ginával, és Lollobrigida is végig ennek az emléknek a fontosságát hangsúlyozta az életében. Tudnivaló, hogy az elkészült riportot a Rai Uno végül is nem adta le, a felvételt megsemmisítette, mert az akkori politikai propagandának kényes volt az elkészült munka, nem egyezett az akkori hivatalos Fidel Castro-képpel.

A drámából nem csak Fidel Castrot ismerjük meg jobban, hanem egy kiváló olasz színésznő múltját, gondolkodását is, és főleg kompromisszum-kereső képességét.

Ezért az előadás ugyanúgy élmény lehet annak, aki még nem élt ebben a korszakban, mint ahogy annak is, aki átélte, és aki egyformán érdeklődik társadalmak és művészi magánéletek iránt.

Szereplők: Fésűs Nelly és Árpa Attila

Rendező: Pozsgai Zsolt

Díszlettervező: Egyed Zoltán

Producer: II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. - Marczibányi Téri Művelődési Központ, Klebelsberg Kultúrkúria

Belépő: 2500 Ft

 


Irodalom

 

DECEMBER 11. KEDD 19.30

LYUKASÓRA PRÓZA

Résztvevők: Lackfi János moderátor, Vörös István, Nyáry Krisztián, Hevesi Judit.A Lyukasóra c. versidéző-elemző műsor két oszlopos tagja: Szabó T. Anna és Lackfi János új játékot indítanak. A találkozókon a költészet helyett a prózáé, a költők helyett az íróké lesz a főszerep. A meghívott résztvevők elbeszélésekből, kisregényekből, regényekből vagy éppen felnőtt mesékből választott idézetekkel érkeznek és azok íróját fejtik meg együtt a közönség segítségével.

A Lyukasóránál bevezetett szabály szerint csak holt szerzők műveiből lehet idézni, akár három rövid részletet is, majd információkkal körülírva segíteni a helyes megfejtést.

A prózai fejtörő játék a verses Lyukasórához hasonlóan a szépirodalom kevéssé ismert területeire, még felfedezésre váró írók és műveik világába is elkalauzol. Az egyéni elemzések, a sziporkázóan elmés gondolatcserék és viták ezúttal is az irodalmi kávéházak hangulatát idézik. Sok szeretettel várjuk az irodalom rajongókat a Lyukasóra Prózára!

Belépő: 1000 Ft

 

 

Gyermek- és családi színház

 

DECEMBER 9. VASÁRNAP 15.00

BANYAMOSODA

bábos-énekes vásári komédia 5-8 éves gyerekeknek

A Bohócok a Láthatáron Csoport és a Marczibányi Téri Művelődési Központ közös előadása

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy feketelelkű boszorkány, egy királylány, egy királyfi és a Pucerátor 2000. Ez a kicsit se hétköznapi szerkezet sok más jó tulajdonsága mellett arra is képes, hogy a gonosz szerzetek fekete lelkét - szükség esetén és megfelelő segítséggel - tisztára mossa. Például a boszorkányokét! De hogy fennállt-e a szükség esete és biztosítva volt-e a megfelelő segítség, csak az tudhatja meg, aki megnézi az előadást.

Játsszák: Feuer Yvette, Ivák Bence, Manyasz Erika

Rendezte és a szöveget írta: Markó Róbert

Dramaturg: Selmeczi Beáta

Bábtréner, kellék és díszlet: Horváth Márk

Jelmez: Michac Gábor

Zene: Gryllus Samu

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1500 Ft

 

 

DECEMBER 18. KEDD 10.00

DÖDÖLLE

a Vaskakas Bábszínház előadása

Ajánlott életkor: 1-3 éveseknek

Az előadásban színes labdák és puha geometriai figurák alakulnak át egyik pillanatról a másikra gombóccá, dödöllévé, mézeskaláccsá, édes tejjé, piros almává, hamvas szilvává a játék során a gyermeki fantázia segítségével. A két színész épp úgy használja a tárgyakat, ahogy a gyerekek is: bármi lehet bármi a képzelet erejével.

Zeneszerző: Rab Viki

Tervező: Sz. Nagy Mária

Dramaturg és rendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)

Játsszák: Gergely Rozália, Horváth Márk

Az előadás időtartama: 20-25 perc, melyet 25 perc közös játék követ.

Belépő gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 1200 Ft

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!