Marco Castelli műsora Dante: A pokol

****

Koncert-Filmvetítés

 

Marco Castelli műsora - Dante: A pokol

 

2021. június 15. kedd, 18:00

 

Olasz Kultúrintézet - Federico Fellini terem(1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.)


Az olasz költőóriás, Dante halálának 700. évfordulója alkalmából egy különleges produkció érkezik az Olasz Kultúrintézetbe június 15-én. A jazz, az eklektikus zene és a kortárs előadások világában is tevékenykedő Marco Castelli műsorában A Pokol c. 1911-es némafilmre komponált zenéjét adje elő szaxofonon, élő elektronikus zenével kísérve.

 

Francesco Bertolini, Giuseppe de Liguoro és Adolfo Padovan 110 éve készített A pokol címűnémafilmje az olasz filmtörténet első egészestés játékfilmje. Az Isteni színjáték első könyvének azátdolgozása sokáig csak megrongálódott, hiányos, cenzúrázott kópiákon volt elérhető, majd a Cineteca di Bologna gondozásában megvalósult hosszú restaurálási munkáknak köszönhetően nyerte vissza az editio princepsben megtalálható képek tökéletes sorozatát, a színek és fények teljességét. Castelli egyedi zenei műsorában képes egy olyan hangzásvilágba elrepíteni a közönséget, amely még érzékletesebbé teszi a felvétel hihetetlen képeit, és amely egyúttal meglepő modernitást kölcsönöz a filmnek.

 

Az Olasz Külügyminisztérium, a 2016-os New Yorki ősbemutató koncert-filmvetítést és a következő évek további bemutatóit követően beválogatta a projektet a 2021-es Dante-megemlékezések közé.

 

Belépés tagsági kártyával, kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it

 

Belépés csak érvényes védettségi igazolvánnyal, szájmaszk viselése az épületben, kézfertőtlenítő használata a bejáratnál kötelező.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek