MAGYAR RADÍR 2016 - ORSZÁGOS SZÉPIRODALMI PÁLYÁZAT

A KISALFÖLD napilap és a TARANDUS Kiadó a 2016. évi Győri Könyvszalonra (november 18-20.) országos szépirodalmi pályázatot hirdet.

 

 

Novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában várjuk a pályaműveket, melyek közül a legjobbakat könyv és e-könyv formájában is megjelentetjük.

 

A pályázat beküldési határideje: 2016. augusztus 31.

A pályaműveket elektronikus úton várjuk a következő e-mail-címre: 

info@tarandus.hu

 

A pályázókat kérjük, hogy a beküldött e-mailben tüntessék fel a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét.

A műveket Word formátumban kérjük. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve. A fájl neve egyezzen meg a mű címével.

 

A pályázat feltételei:

Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek.

A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme a 12.000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.

 

A pályázatok elbírálása:

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el. A zsűri tagjai:

  • Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító Darvasi László József Attila-díjas író, költő Werner Krisztina újságíró, szerkesztő, Kisalföld Réti Attila író, kiadóvezető, Tarandus Kiadó A megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig e-mailben értesítjük.

Nevezési díj 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérjük közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egy-egy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.

A részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számla­számra kérjük befizetni, a pályázó nevével és a „Magyar Radír 2016" jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040

 

Az antológia:

A pályázat legjobb műveit közös kötetben adjuk ki. Az antológia nyomtatott és e-könyv formátumban is megjelenik. A kötet országos terjesztésben lesz elérhető.  A pályázók írásaik beküldésével hozzájárulnak, hogy műveik a pályázati kiírásban megnevezett kiadványban megjelenhessenek, és az érintett írások szerzői joga öt évre a Tarandus Kiadóra szálljon át. A kötet megjelenési dátuma: 2016. november 18. Ünnepélyes díjátadó a Győri Könyvszalonon, Győri Nemzeti Színház, 2016. november 20-án 14 órakor.

Díjak:

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja:

bruttó 250.000 Ft pénzbeli támogatás és 50.000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba - Kisalföld, Bors, Délmagyarország - fűzött Regényújság magazinban.

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, II. helyezett: bruttó 150.000 Ft pénzbeli támogatás és 25.000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba - Kisalföld, Bors, Délmagyarország - fűzött Regényújság magazinban.

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat, III. helyezett: bruttó 100.000 Ft pénzbeli támogatás és 5000 Ft értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba - Kisalföld, Bors, Délmagyarország - fűzött Regényújság magazinban. 

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 4-10. helyezettjei: 5000 Ft értékű könyvcsomag, a novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba - Kisalföld, Bors, Délmagyarország - fűzött Regényújság magazinban.

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat 11-50. helyezettjei: díszoklevél, megjelenés az antológiában és meghívás az ünnepélyes díjkiosztóra.

 

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy díjazottakat csak meg­­felelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén hirdetnek, ugyanígy az antológia kiadásának feltétele is a megfe­lelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése. A pályázaton a kiírók munkatársai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.

 

 

Sikeres pályázatot kívánunk a KISALFÖLD napilap és a TARANDUS KIADÓ nevében!

 

 

Nyerges Csaba

főszerkesztő

 

Réti Attila

kiadóvezető

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek