Magyar költő versét viszik a Holdra

A Puli Space Technologies, és a Kultúrpart együttműködésének köszönhetően egy magyar költő verse is felkerülhet égi kísérőnk kráterei közé.

 

A Puli csapatának, mint a  Google Lunar XPRIZE nevű nemzetközi verseny résztvevőjének a célja, egy űreszköz eljuttatása a Holdra. A Puli robotja egyebek közt egy magyar verset is magával visz. A Kultúrpart internetes oldal olvasói dönthetik el, hogy melyik, eredetileg is magyar nyelven íródott, max. 12 soros vers, vagy versrészlet legyen olvasható égi kísérőnkön. A javaslatokat a puli@kulturpart.hu email címre várják, a beérkező költeményekből egy öttagú zsűri választja majd ki azt a 15-öt, amelyekből már a nagyközönség szavazatai alapján kerül ki a nyertes vers.

A zsűri tagjai: Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész, Dr. Tarján Tamás irodalomtörténész, Turi Tímea és Fehér Renátó költők, valamint Dr. Pacher Tibor fizikus, a Puli atyja.

A javaslatokat január 1-ig várják. A díjnyertes vers beküldője értékes jutalomban részesül.

A játék részletei itt olvashatóak: 

http://www.kulturpart.hu/kviz/156/kuldj_egy_verset_a_holdra 


Pár szó a Puli Spaceről:

A Puli Space Technologies küldetése olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra, ezáltal új dimenziókat megnyitva és minőségi szolgáltatásokat biztosítva a jövőbelátó befektetők számára, akik a világűr üzleti lehetőségeinek kihasználása iránt érdeklődnek. Először azonban demonstrálni kívánjuk képességeinket azzal, hogy legkésőbb 2015-ben saját készítésű egységet küldünk a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar XPRIZEkihívását. Egységünk leszállás után felderíti a közeli területeket és nagyfelbontású képeket és videókat küld a Földre a helyszínről és önmagáról. A GLXP tapasztalataira alapozva a felfutóban levő űripar meghatározó résztvevőjévé szeretnénk válni. A Puli Space Technologies kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsa a diákokat, hogy természettudományos, műszaki pályát válasszanak.

További információk: 

www.pulispace.com
https://www.facebook.com/pulispace

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek