Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum

A centenáriumi évébe lépett múzeum százötven éves gyűjteményének legjavát mutatja be egy éven keresztül látogatható, Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című új kiállítás.

 

 

2019. július 11. csütörtök 18.00 reJTeTT DImenzIÓK
Két tradicionális alapokon nyugvó kortárs előadás és egy ninja bemutató egy este, japán-magyar koprodukcióban: Rejtett dimenziók / Tükörfelhő / Csendes erő HELYSZÍN: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum | 1062 Budapest, Andrássy út 103.
HIDEO - a tradicionális sakuhacsi fuvola művésze KARAS - a ninja harcművészetének mestere, Tengu-Kagura előadó Batarita - a butoh filozófiáját alapul vevő kortárs táncos
Az alkotók 2008-ban egy koprodukciós munka kapcsán ismerkedtek meg egymással Tokióban. A munkakapcsolatból barátság alakult, ami azóta is folyamatosan újabb közös munkákat eredményez, mint például a „Hidden Dimensions" (Rejtett dimenziók) című alkotás, amelyet szintén Tokióban mutattak be, majd később az USA-ban, Stony Brookban és Magyarországon. A soron következő est címe is „Rejtett dimenziók", de az említett előadáson túl két másik bemutató részesei is lehetnek a nézők. A „Tükörfelhő" szintén egy tradicionális alapokon nyugvó kortárs mű, a „Csendes erő" viszont egy interaktív előadás, ninja harcművészeti bemutató, ahol a nézők nemcsak a mesterrel, hanem a legendás fegyverekkel is kapcsolatba kerülhetnek.
eső esetén a program időpontváltozásáról tájékozódj az esemény oldalán! Belépő: 1500 Ft (teljes árú); 1000 Ft (kedvezményes)
2019. július 14. vasárnap 16.00 piknik Háfiz-versekkel, Fekete ernő előadásában
Fekete Ernő színművész a perzsa költőfejedelem, Háfiz verseiből olvas fel a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében. Piknikezzen velünk, miközben Háfiz verseit hallgathatjuk. Hozzon magával takarót, bort, üdítőt és poharat!
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. részvételi szándékát kérjük, jelezze e-mailben: info@agra.hu
2019. július 18. csütörtök 8.00 „napindító Öröm Jóga a Hoppban" - 6 alkalomból álló programsorozat
A gyakorlást vezeti: Földiné Irtl Melinda buddhista tanító, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára, ELTE PPK Neveléstörténet doktorandusz HELYSZÍN: Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum | 1062 Budapest, Andrássy út 103. További időpontok: augusztus 1., 15., 29.
2019. július 26. péntek 16.00 Hopp@péntek: sétáló tárlatvezetés-sorozat Előadó: Dénes Mirjam, a Japán gyűjtemény kurátora
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2019-ben ünnepli alapításának 100. évfordulóját. Ennek alkalmából a 2019. június közepén nyíló „Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum" című kiállítás a Hopp Múzeum gyűjteményeinek anyagán keresztül az ázsiai kultúrák és művészetek magyarországi jelenlétének több mint 150 éves történetét járja végig. A tárlatvezetés az Andrássy útról indul és az épület körül található orientalizáló kertben folytatódik, ahol a kerthez kapcsolódó történetekkel idézzük fel a keleti műtárgyakon és régi fotókon keresztül a hely egykori miliőjét. Az épületben a kiállítást kronologikus vezérfonalra felfűzve járjuk végig és kiemelten foglalkozunk a Japán gyűjtemény anyagával.
FIgYeLem! annak, aki biztosítani szeretné a helyét a tárlatvezetésre - a nagy érdeklődésre való tekintettel - azt javasoljuk, előzetesen vásárolja meg jegyét pénztárunkban vagy online. | www.jegymester.hu Maximális létszám: 30 fő.
Jegyáraink: 1500 Ft (teljes árú); 900 Ft (kedvezményes) Erre a programra ingyenes jegy nem váltható.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek