Lenergy Az Év Természetfotósa 2019

A pályázat utolsó fordulójába jutott 103 fotográfia látható azon a kiállításon, amely 2019. november 6. és 2019. december 31. között tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban


Fáth Péter, a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége elnöke a Magyar Természettudományi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón és díjátadón ismertette, hogy a pályázat héttagú szakmai zsűrije összesen 14 kategóriában mintegy 200 fotós több mint 3300 képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért. Az utolsó fordulóba jutott képeket december 31-én keddig a Magyar Természettudományi múzeumbeli kiállításon láthatja a közönség. A kiállított képek kiváló minőségét a Canon Magyarország biztosította. A Canon Magyarország támogatásának köszönhető, hogy a kiállítást minden évben világszínvonalú minőségben készített nyomatokkal sikerül megrendezni.

Dr. Kalotás Zsolt a zsűri elnöke több, mint két évtizedes tapasztalata alapján a 2019. évi pályázatra érkezett pályázati anyagok minden eddiginél magasabb színvonalat képviselnek.

A 27. alkalommal meghirdetett, Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 pályázaton a fődíjat Daróczy Csaba nyerte meg. Az év természetfotója ebben az évben Máté Bence: Békacomb című kompozíciója lett, melyet szeptember 18-án már láthattunk a Word Press Photo kiállítás Nemzeti múzeumbeli megnyitóján kategóriagyőztesként. Az év ifjú természetfotósa címet Koncz-Bisztricz Tamás érdemelte ki.

A végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence versenyzett. Daróczi Csaba kreativitását bizonyítja, hogy ő a világ ez évi legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a jelen kiállításon is a legtöbb képpel, tíz alkotással - melyek közül három kategória-győztes - kapott helyet a 103 fotót bemutató tárlaton.

A fotók kerültek az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent „Az év természetfotói - Magyarország 2019című kötetbe is, amelyet a pályázat díjátadó ünnepségén - és egyben a kiállítás megnyitóján - mutattak be a közönségnek.

 


Az Év Természetfotója 2019-ben –

 

Máté Bence: Békacomb/ Lenergy - Az Év Természetfotósa 2019 / naturArt

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek