Láthatáron Csoport 2020. március

****

 

A Láthatáron Csoport friss bemutatója, a Pitbull Kamilla Gimnázium az iskolai erőszak témakörét állítja a központba, melyről a társadalmi érdekünk, hogy minél szélesebb körben beszéljenek. A független színház új előadásának bemutatóját izgalmas foglalkozás és élénk beszélgetés követte a jórészt szakmai -pszichológusokból, pedagógusokból és a téma szakembereiből álló - közönségfórumon.

A Horváth Kristóf szövegkönyve, Szivák-Tóth Viktor rendezése és Zsigó Anna dramaturgiai munkája alapján létrehozott produkció a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott "KIÚT" projekt részeként jött létre; a Láthatáron Csoport és a Pro Progressione Egyesület koprodukciójában, a Tudás Hatalom formáció és a Láthatáron Csoport részvételével.

A színészek - Farkas Franciska, Feuer Yvette és Pászik Cristopher - játékát, illetve az egész alkotói munkát Dr. Kulcsár Gabriella szakmai konzulens munkája segítette. A darab látványa Komesz Borbála és Zubor Kata érdeme.

A hónap folyamán az előadást a csepeli Burattino Általános és Középiskolában és a Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskolában, a tatabányai Füzes Utcai Általános Iskolában és a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiuma, valamint a Leövey Klára Gimnáziumban játssza a társulat.

A csoport „KIÚT AZ ERŐSZAKBÓL" elnevezésű, a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával létrejött bűnmegelőzési programjának keretében több budapesti és vidéki iskolába eljuttatja a családon belüli (Ablak) és az iskolában felmerülő bántalmazást tematizáló előadását (Pitbull Kamilla Gimnázium). Ezen iskolák közül két helyszínen 5-5-alkalmas ún. pilot projektben vehet részt az iskolák 1-1 kiválasztott osztálya, akik az előadások mellé a témát feldolgozó drámafoglalkozásokat is kapnak. Márciusban a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiumában Budapesten és a Constantinum Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban kapja meg ezt a programcsomagot..

A Banyamosoda című zenés-bábos vásári komédiával az 5-9 éves gyermekeket és szüleiket szólítja meg színházi társulás. A Markó Róbert által írt és rendezett darabnak továbbra is a Marczibányi Téri Művelődési Központ adja a helyszínt, március 8-án 15 órakor várja a nézőket. A gonosz boszorkány legyőzéséről szóló darabot Feuer Yvette, Ivák Bence és Manyasz Erika előadásban tekintheti meg a nagyérdemű.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/126504435406324/

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/banyamosoda-72739/641014

 

Az Én, te, mi - haladunk a korral párkapcsolati komédia hónapról hónapra teltházas előadás. A múlt havi, Erzsébetligeti "új" helyszín után, visszatér a produkció a Kugler Art Galériába (1052 Budapest, Sütő u. 2.), az előadás alkotói, Szabó Veronika, Buzási Fanni, Feuer Yvette, Mangold Roland és Stubnya Béla március 21-én 19 órakor a szobaszínházban várják a nézőket.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/543676316236358/

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/en-te-mi-111794

 

A Láthatáron Csoport Alice Miller és Martin Miller életét és kapcsolatát feldolgozó Hagyaték című előadása március 19-én és 20-án 19 órakor lesz látható a Hold21 HPS KultSzalonban (1054 Budapest, Hold utca 21. 4. emelet, 66-os kapucsengő). A történet a Martin Miller által átélt valóság feldolgozása, mely saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amiben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. Az előadást követően egy Martin Millerrel készített interjút vetítünk, mellyel kapcsolatban a nézők és alkotók közösen megvitathatják érzéseiket és gondolataikat.

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/619741555502811/ https://www.facebook.com/events/2422883171298233/

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/hagyatek-108752?

Az Ablak című előadást márciusban a Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskolában Budapesten és a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziuma és Kollégiumában játssza a színház. A darab során egy fiatal útját követhetik nyomon a nézők, születése előtti időtől élete sorsdöntő pillanatáig. Az előadást követően egy 45 perces feldolgozó foglalkozásra kerül sor, melynek célja, hogy a fiatalok mélyebben megértsék az előadás által felvetett élethelyzeteket és kérdéseket, valamint ők maguk is elmondhassák gondolataikat, érzéseiket a látottakkal kapcsolatban.

A Kiállok érted című produkció március 4-én 10 órakor a Balassagyarmaton és március 23-án 12.30-kor Szegeden lesz látható. Az ORFK megrendelésére és szervezésében létrejött előadás a fiatalkori prostitúció és az áldozattá válás témáját dolgozza fel. A produkció az ORFK megrendelésére és szervezésében valósul meg, mely során együttműködő partnerek a KV Társulat és a Névtelen Utak Alapítvány.

Az Én Prométheuszra gondoltam című színházi nevelési előadás az egyéni és társadalmi felelősség kérdéskörét járja körül. Horváth Kristóf, alias Színész Bob és Feuer Yvette előadásában, Bethlenfalvy Ádám rendezésében a felelősségi és műfaji határokat feszegetik színészeink. Márciusban a produkciót 17-én 11 órakor a Burattino Általános és Középiskolába diákjai számára viszi el a társulat.

A fent említett színházi nevelési előadások nem nyilvánosak, de lehetőség van azok megtekintésére. Ez ügyben érdeklődni a  szervezes@lathataroncsoport.hu e-mail címen lehet. Sajtó- és szakmai jegy igényeket, vagy ha interjút szeretnének készíteni, a következő címen lehet jelezni: pr@lathataroncsoport.hu. 

 Kellemes tavaszvárást Mindenkinek -

a Láthatáron csapata

 

Budapest, 2020. március

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek