Kreatív történelmi versenyt hirdet az Esterházy Magánalapítvány: október 10-ig lehet jelentkezni

Az Esterházy Magánalapítvány a 2017/18-as tanévre ismét meghirdette ESTÖRI kreatív történelmi versenyét a gimnáziumok és szakgimnáziumok tizedik osztályos tanulói számára.
Október 10-ig három fős tizedikes gimnazista csapatok jelentkezhetnek a www.estori.hu felületen. Az idei verseny témája: Vendégségben az Esterházyaknál - Barokk ünnepek a 18. Században.

Már több mint 90 csapat regisztrált az ország minden tájáról és több határon túli iskola is benevezett az ország legkreatívabb történelmi versenyébe. Néhány napig még mód van a csatlakozásra.

A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának.

Az ESTÖRI verseny három fordulós, az első, online forduló időpontja október vége, a középdöntőt 2018. február 20-án és 21-én Budapesten az MTA Könyvtár és Információs Központjában, míg a döntőt 2018. április 18-án tartják a kismartoni Esterházy-kastélyban.

A verseny kapcsán Innovációk és inspirációk a történelemoktatásban címmel október 17-én konferenciát rendez az Alapítvány a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében. Jelentkezni ezen a linken lehet. A konferencia részletes programját itt találhatják meg.

Háttér
Az Esterházy Magánalapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy Magyarországon végezzen olyan közhasznú, ezen belül kulturális, oktatási, közismereti tevékenységet, melynek középpontjában a történelmi múlt megismerésének elősegítése, a kulturális örökség védelme, a hagyományok ápolása áll.

A verseny együttműködő partnerei a Klebelsberg Központ, az MTA Történettudományi Intézete, az MTA Könyvtár és Információs Központ, az Arcanum Adatbázis Kft. valamint a Nemzeti Levéltár.

Web: www.estori.hu
Facebook: estöriverseny
Instagram: @estoriverseny
Youtube: Estöri Verseny

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek