Közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak Bécsben

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

 

 

Eurocomm-PR Budapest - Bécs Város Külképviseleti Irodája
2018. június 25.

 

Ausztriában összesen hárommillió állattartó van, Bécsben pedig minden második háztartásban él bejelentett háziállat. A hűséges társakkal közösen eltöltött évek után sok állattulajdonos szeretne méltó nyughelyet biztosítani kedvenc háziállatának. Az összesen öt négyzetkilométeres területen 46 különböző temetőt üzemeltető Friedhöfe Wien GmbH most új típusú sírhelyekkel bővítette kínálatát: ezentúl közös síron osztozhatnak a városi állattartók és kedvenceik. A legújabb urnahelyek Bécsi Központi Temető elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.

„A Bécsi Állattemető megnyitását követően több olyan kérés érkezett a városlakóktól, hogy alakítsunk ki olyan temetőket, ahol a gazdik és kedvenceik közös sírhelyet kaphatnak. Az innovatív Bécs követni kívánja az új trendeket és örülök, hogy az állattartók kívánságait a Friedhöfe Wien megvalósította." - nyilatkozta Bécs városának tanácsosa, Ulli Sima a temető átadóján.

A sírkert kialakítása során külön figyelmet fordítottak a hagyományos sírhelyek valamint a gazdik és hűséges társaik számára fenntartott urnahelyek szétválasztására. Az egy négyzetméteres, egyedi urnahelyekben összesen nyolc állati vagy emberi urna helyezhető el. A házi kedvencek hamvasztása a Bécsi Állatkrematóriumon keresztül igényelhető, a közös sírhelyek pedig 490 euróért tíz évre bérelhetőek, amik ezt követően meghosszabbíthatóak.


Képaláírás és copyright:

Temető © APA/Hoermandinger

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
markusdeak
#2. 2018. június 25. 22:05
Kifejezetten állatbarát vagyok, megpróbálom megérteni az eltávozott kedvenceiknek méltó nyughelyet biztosítani kívánó bécsieket (és máshol élőket), de a közös temetkezés számomra hátborzongató, nem a gyász miatt fekete.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Az angyalok kora