Közös karácsonyi koncerten lép fel az EMMI kórusa és a Ghymes

A karácsony a keresztény kultúra egyik legnagyobb ünnepe. A Ghymes zenekar adventi, jótékonysági koncertkörútján két helyszínén az együttes partnere az EMMI kórusa.

 

 

Pécsett a Kodály Központban december elsején pénteken rendezendő Ghymes együttes és az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) 90 fős kórusa Közös karácsonyi jótékonysági koncertjére már minden jegy elkelt. December 10-én vasárnap Budán a Várkert Bazárban tervezett előadásra még kapható néhány belépőjegy.
dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár múltidézéséből kiderült, hogy a minisztérium énekkara a 2014-es karácsonyi ünnepség előtt projektkórusként állt össze, majd a Országház tavalyi Gyermekkarácsonyán a MŰPÁ-ban lépett fel az általa vezetett kórus.
A telt házas előadás jegyértékesítéséből a Kodály Központban jelképesen átadhatják a Pécsi Szülészeti Klinika képviselőinek az intézménynek szánt támogatást
Szarka Tamás és Szarka Gyula hozzátették: a zenekar Pozsonytól Székelyudvarhelyig járja be a pécsi Kodály Központhoz hasonlóan kiáló akusztikájú Kárpát-medencét Mennyből az angyal című karácsonyi koncertjével. A Ghymes zenekar a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójához is kapcsolódik.
Magyarországon fejlett a kóruskultúra, ezért az elmúlt tíz évben rengeteg helyi énekegyüttessel dolgozhattak együtt. Az idei hangversenykörúton a fellépések helyszínein az adott település énekkarai lépnek a zenekarral közös pódiumra, A pécsi, illetőleg a budapesti előadásokon az EMMI énekkara mellett egy-egy gyermekkórus is közreműködik.
dr. Hoppál Péter megemlítette, hogy a tárca ebben az évben az iskolai kóruskultúra erősítésére és fejlesztésére százmillió forintos pályázatot hirdetett. A jelentkező majd 300 kórus mindegyike nyert támogatást. A kezdeményezésnek köszönhetően 61 új iskolai kórus jött létre.

 

GHYMES koncertek:

 

2017. november 27. H 19:00 Pozsony
(Bratislava) Szlovák Rádió hangversenyterme Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 1. P 19:00 Pécs Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 2. Szo 18:00 Makó Hagymaház Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 5. K Mosonmagyaróvár Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 8. P Szolnok Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 10. V Budapest Várkert Bazár Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 16. Szo Komárom (Komárno)
Jókai Színház Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 17. V Kiskőrös
Evangélikus templom Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2017. december 29. P 19:00 Galánta
(Galanta) VMK Mennyből az angyal - karácsonyi koncert

2018. március 1. Cs 19:00 Pozsony
(Bratislava) Dom kultúry Zrkadlový háj best of Ghymes

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek