Koncert Duo Colardo-Conte

A Duó a XIX. század vége és a XX. század eleje olasz és magyar zeneszerzőinek (többek között Ottorino Respighi és Liszt Ferenc) műveiből ad ízelítőt.

Istituto Italiano di Cultura di Budapest Budapesti Olasz Kultúrintézet
1088 Budapest -Bródy Sándor u. 8 -PF 368 -Tel. +36 (1) 483 2040-Fax. +36 (1) 317 6653 iicbudapest@esteri.it-www.iicbudapest.esteri.it
A Colardo-Conte Duó koncertje 2019. május 6. hétfő18:30O Kultúrintézet - Giuseppe Verdi terem (1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.)

A fiatal olasz zenészek, Sandra Conte zongorista és zeneszerző valamint Luca Colardo csellista 2017-ben debütáltak duóként a new york-i Carnegie Hallban. Azóta számos nagy sikerű koncertet adtak hazájukban és külföldön is, május 6-ánpedig budapesti Olasz Kultúrintézet nagytermében lépnek színpadra. A Duó a XIX. század vége és a XX. század eleje olasz és magyar zeneszerzőinek (többek között Ottorino Respighi és Liszt Ferenc) műveiből ad ízelítőt. A műsor-összeállítás nem véletlen, mivel abban az időszakban ideiglenes egyensúly alakult ki az olasz hangszeres és szimfonikus zene, valamint a nagy népszerűségnek örvendő bel canto hagyományai és az Európa más területeiről érkező, kezdetben Wagner és Liszt nevéhez köthető, a harmóniát, a formát és a hangnemet érintő újítások között.


Belépés tagsági kártyával, kötelező regisztráció: iicbudapest@esteri.it
Az Amadeus folyóirat együttműködésével


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek