Komoly nemzetközi elismerés a Műcsarnok grafikusának

Kromatikus kisugárzás - Andorka Tímea munkája a legújabb PANTONE-színskálán

 

Komoly nemzetközi elismerésben részesült Andorka Tímea, a Műcsarnok vezető grafikusa. Az ő munkája látható 2014-ben a világon mindenütt használt és árusított Pantone-színskála fedőlapján!

 

2014 márciusában dobta piacra az amerikai Pantone a grafikusok és a nyomdák által a világon mindenütt használt, a nyomdai direktszíneket tartalmazó Pantone-skála új verzióját, a „PANTONE PLUS SERIES for graphics and multimedia"-t, mely 84 színmintával gazdagított változata az 1963-ban létrehozott eredeti Pantone-skálának (PANTONE MATCHING SYSTEM®). Az esemény alkalmából az amerikai cég új programba kezdett, melynek az Artist Edition Covers címet adta. Ennek keretében a cég a PANTONE Canvas ingyenes online grafikus portfóliók közül választ ki olyan munkát, amelyet egy-egy kiválasztott termékének fedőlapján szerepeltet.
A több ezer portfólióból a Műcsarnok vezető grafikusának, Andorka Tímeának Optika/Kromatika című projektjét tartották érdemesnek arra, hogy 2014-ben a PANTONE FORMULA GUIDE és a PANTONE SOLID CHIPS színskála fedőlapjára kerüljön.

Az eredetileg plakáttervnek készült alkotás Goethe színelméletét veszi alapul. Az Optika/Kromatika Goethe egy megjegyzésére utal, amely szerint ő, Newtontól eltérően, nem látástudományt, optikát, hanem színelméletet, kromatikát igyekszik művelni, azt mutatva be, ahogy az emberek valóban tapasztalják a színeket, és nem azt, ahogy matematikailag tapasztalniuk kellene. Ezt a vitát jeleníti meg a két betűkompozíció ütközése: az egyik kiszámított, kontúros, geometrikus, a másik a színes árnyékok impresszionisztikus játék­ára épít.

Szívből gratulálunk neki!

 

 

 

További információk:  

http://blog.pantone.com/2014/03/updating-a-classic-pantone-reboots-plus-series/

 

http://blog.pantone.com/2014/03/artist-edition-covers-now-on-pantone-plus-products/

 

Andorka Tímea honlapja: 

www.andorkatimea.com

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek