Klemm Viki - Pite, a kissün és barátai

Szintén mailben kaptuk... Az egyik vacsoránál, miután Tüsi, az anyja közölte, hogy elköltöznek...

 

 Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis sün, akit Pitének hívtak. Nem véletlenül hívták így, ugyanis a kedvenc étele a pite volt. A családjával folyton a pitésboltba jártak pitét enni. Az egyik vacsoránál, miután Tüsi, az anyja közölte, hogy elköltöznek, a kis sün úgy kiakadt, mint amikor legutóbb elfogyott a kedvenc süteménye.

- Hogy fogok én új barátokat találni?! Hogy szokom meg majd az új helyet?! - gondolta.

Mert tudniillik, Pite mindenkinél nehezebben barátkozott a környéken. A mostani barátaival is hónapokig tartott, mire sikerült megbarátkoznia. Anyukája hiába is vigasztalta, hogy ilyen, meg olyan helyre költöznek, Pite nagyon szomorúan ballagott fel a szobájába. Csak egy kérdést tett fel:

- Ott milyen lesz a pite?

Az anyja kicsit csodálkozva válaszolt.

- Ott nem lesz pitésbolt - mondta. - Én fogom majd sütni.

- Kár... - csak ennyit mondott, kissé szomorkásan.

 Másnap meg is érkeztek a szállítók. Pite a nagy zajra lejött a szobájából, hogy megkérdezze édesanyját, kik ezek, mire az így felelt:

- Ők a költöztetők, de te most útban vagy, menj játszani a barátaiddal!

 A sün szaladt is a mezőre, ahol a barátai már várták. Miután elújságolta nekik a hírt, észrevette, hogy ahelyett, hogy szomorúak lennének, boldogok. Tapsi, a nyuszi megkérdezte:

- Hova költöztök?

- A rétre - felelte Pite.

- Mi is költözünk, és pont oda! - mondta lelkesen Tapsi.

Hami, a mókus is csatlakozott:

- Az én szüleim is keresik a megfelelő helyet, talán rá tudom őket beszélni, hogy oda menjünk.

 Miután Pite délután hazaért, már minden be volt pakolva. A kis sün mindent elújságolt az édesanyjának, aki nagyon megörült a híreknek. Még aznap el is mentek megünnepelni a jó hírt a kedvenc falatozójukba.

 Reggel autóba ültek, és elindultak az új házukhoz. Mire odaértek, teljesen be volt rendezve az új lakás. Pite nagyon izgatott volt, mikor meglátta a új szobáját. Tátva maradt a szája, sokkal szebb és tágasabb volt, mint a régi. A ház előtt találkozott a barátaival. Nagyon örültek, hogy nem kellett elválniuk egymástól, csak a régi otthonuk pitésboltja hiányzott. Ekkor kilépett az ajtón Pite édesanyja, kezében egy tál, frissen sült kedvenc süteménnyel. Miután megkóstolták, már a régi pite sem hiányzott, örömmel mentek teli hassal játszani.

 

A pályázat részletei...


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#3. 2012. április 8. 12:17
Ezek már igencsak modern sünik lehetnek! Autóval költöznek a rétre :-))))
Aranyos!
Balage
#2. 2012. április 8. 11:22
Bárcsak minden ilyen simán megoldódna!!!!
Tetszett meséd. Grat!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek