Kínába utazik a Magyarország Szépe idei győztese

Szarvas Andrea november 9-én indul útnak, hogy Magyarországot képviselje a Miss World világdöntőn.

 

A vésztői szépség nemzeti ajándékként egy hungarikumot, halasi csipkét visz magával, valamint több, mint egy tucat egyedi tervezésű alkalmi ruhát, amiben szeretné elkápráztatni a zsűrit.

 

Idén júliusban a Duna Televízió showműsorában koronázták Magyarország Szépévé a 20 éves vésztői Szarvas Andreát. A barna hajú szépség nemcsak a zsűrit, hanem a nézőket is elbűvölte, övé lett a közönségdíj is. A szakma és a televíziónézők véleménye tehát teljes összhangban az volt, idén Andrea a legméltóbb arra, hogy Magyarországot képviselje a Miss World világdöntőn. A rangos nemzetközi szépségversenyt idén is Kínában rendezik. A december 8-i finálét közel egy hónapos felkészítő tábor előzi meg, ahová Magyarország Szépe egyedül utazik.

Izgatottan várom az előttem álló heteket. Soha ilyen messzire még nem utaztam, ráadásul egyedül vágok neki az útnak. Sokat dolgoztam az elmúlt hónapokban, hogy testileg-lelkileg a maximumot hozzam ki magamból, óriási felelősség, hogy az egész országot képviselem a világ előtt. Nagyon szigorú időbeosztásunk lesz a felkészülés ideje alatt, nem sok szabadidővel gazdálkodunk majd. Remélem, hogy életre szóló élményekkel gazdagodom és sikerül jó helyezést elérnem. Még nem tudom, hogyan tudok majd kapcsolatba lépni a követőimmel, de igyekszem mindent megosztani a közösségi oldalakon. - nyilatkozta a Miss World Hungary cím birtokosa, Szarvas Andrea, aki egy különleges nemzeti ajándékot is csomagol a bőröndjébe.

A verseny szabályai szerint ugyanis minden döntősnek egy, az országának hagyományára, kultúrájára jellemző tárgyat is vinnie kell magával a világversenyre. Andrea az idei évben halasi csipkét visz magával, ami 2014 óta a hungarikumok közé tartozik. Elkészítése roppant aprólékos, időigényes. Százszázalékos kézi munkát igényel, amelyet hófehér, leheletfinom cérnával és a szinte láthatatlan tűvel végeznek. Készítésének titkát csak a beavatottak, a halasi csipkevarrók ismerik. 

Szarvas Andrea november 9-én utazik el Kínába és december 8-án, a Miss World világdöntőjén szoríthatnak érte a magyarok.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek