két vb-címet szerzett a Széchenyi István Egyetem hallgatója

Megszereztem életem hetedik és nyolcadik világbajnoki címét! Mindenkinek köszönöm a szurkolást. Nagyon boldog vagyok!

 

Uszonyos úszás: hetedik és nyolcadik vb-címét nyerte meg a Széchenyi-egyetem hallgatója, Bukor Ádám

Csúcsformában van a győri Széchenyi István Egyetem felvidéki hallgatója, Bukor Ádám. A Világjátékokon megszerzett dupla bronzérem után a Kolumbiában megrendezett uszonyosúszó-világbajnokságon kétszer a dobogó legfelső, egyszer pedig a harmadik fokára állhatott. A Győri Búvár SE világcsúcstartó klasszisa így már nyolc vb-címnél tart pályafutása során.

A kolumbiai Cali látta vendégül az idei uszonyos- és búvárúszó-világbajnokság mezőnyét július 20. és 23. között. Az eseményen a magyar válogatott fantasztikus teljesítményt ért el: 10 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett. A sikerből kivette a részét Bukor Ádám, a Győri Búvár SE versenyzője, a Széchenyi István Egyetem felvidéki hallgatója is. A sportoló - aki a július eleji, az egyesült államokbeli Birminghamben megrendezett Világjátékokról két bronzéremmel tért haza - ezúttal két világbajnoki címet szerzett, 200 méteres felszíni úszásban, valamint a 4x200 méteres férfi váltó tagjaként. Hab a tortán, hogy a szombati zárónnapon a 4x100 méteres férfi váltóval bronzérmet nyert.

„Megszereztem életem hetedik és nyolcadik világbajnoki címét! Mindenkinek köszönöm a szurkolást. Nagyon boldog vagyok!" - nyilatkozott a versenyek után Bukor Ádám, aki külön kiemelte a váltóval megnyert történelmi aranyat.

A diadalok értékét növeli, hogy a versenyző hosszú kényszerpihenő, műtéti felépülés után, a többiekénél sokkal rövidebb felkészülési időt követően ugrott a versenymedencébe, így eredménye még inkább figyelemre méltó a sportág szakértői szemében is.

 

Képaláírás:

A 200 méteres felszíni úszás eredményhirdetése, középen Bukor Ádámmal.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek