Kepmas-estek a Halasz-kastelyban Szabo T. Annával es Bősze Ádámmal

Felnőtteknek szóló bábelőadás az anyaságról és vidám komolyzene Szabó T. Anna és Bősze Ádám lesz a Képmás-estek vendége a festői Halász-kastélyban

 

 

 

 

Idén is több nyári helyszínen, Kápolnásnyéken, Szentendrén és Kővágóörsön is vakációzik a Képmás-est. Az első két alkalom a kápolnásnyéki Halász-kastély festői kertjében lesz. A „Velencei-tavi víkend" egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadást és könnyed komolyzenei élményt tartogat közönsége számára. Természetesen most is - a Képmás-estekhez hűen - a művészeti élményt feldolgozó beszélgetés teszi teljessé. A beszélgetést a Képmás magazin főszerkesztője, Szám Kati vezeti.

 

Humorral és komolyan az anyaságról - félelmek, döntések, kételyek és bizonyosságok.

Július 31-én az anyaság témája lesz a fókuszban. A felnőtteknek szóló „Anyajegy" című bábelőadás után humorral és komolyan beszélget a gyermekvállalásról Markó-Valentyik Anna, Junior Prima-díjas színésznő-rendező és Szabó T. Anna József Attila-díjas írónő, akinek szövegeiből létrejött a produkció.

Ez a különleges előadás megszólítja, előhívja a mélyre rejtett élményeket, és újraértelmezi a mindennapi rutint. A színpadon: anya és gyermek. Néha egyek, máskor két érző-viaskodó-egymást éltető karakter, aztán két nyeklő-csukló báb, akit visz a lendület. Hogyan ismerhetjük meg önmagunkat és a világot anyaként, hogyan változunk, kötődünk és tanulunk meg elengedni? Rövid megmerítkezés az anyaságban.

„Azért is jó műfaj a báb, mert sokféle értelmezést megenged. Nem akartam elmenni a gyerekvállalás propagálásába, meg akartam mutatni a boldogságát, de a nehézségeket sem akartam letagadni. A darabban fontosnak tartottam, hogy ne mondjam se azt, hogy ez a gyerek kibírhatatlan, se azt, hogy ez az anya borzasztóan neveli a gyerekét" - mondja Markó-Valentyik Anna, aki szerkesztette, rendezte, játssza és menedzseli az előadást.

Időpont és helyszín:
2020. július 31. péntek 19.00

Halász-kastély | 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.

https://www.jegy.hu/program/kepmas-est-a-halasz-kastelyban-anyajegy-117918

Vidám komolyzene - zene és történet nyárestére hangolva

Augusztus 14-én arról beszélgetünk Bősze Ádámmal, hogy mitől vonzó ma a zene a pályaválasztóknak és a műélvezőknek. Mire fogékony a 21. századi zenehallgató Kodály országában? De a kötetlen beszélgetésben lesz szó zeneértésről, zeneélvezetről, magas és népszerű kultúráról, komolyzenei bulvárról.

Ezen az estén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fafúvós kvartettje játszik.

Az együttes tagjai:

Dávid Boglárka - fuvola
Fóris István - oboa
Dávid József - klarinét
Czirok Zsuzsanna - fagott

Időpont és helyszín:
2020. augusztus 14. péntek 19.00
Halász-kastély | Kápolnásnyék 2475, Deák Ferenc u. 10.

JEGYEK: https://www.jegy.hu/program/kepmas-est-a-halasz-kastelyban-zene-es-tortenet-nyarestere-hangolva-117919

A két este a Halász-kastéllyal közös szervezésben, a Szerencsejáték Zrt. és az FGSZ Zrt. támogatásával jöhetett létre.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Kornél