Kedves emlékeket ébreszt Somossy Barbarában kedvenc meséje

Válogatás a magyar animáció mestereitől - Somossy Barbara, a Duna Televízió műsorvezetőjének kedvenc rajzfilmjei

 

 

A mai napig szívesen merül el a mesék világában Somossy Barbara, aki kedvenceit idézte fel nem csak gyerekkorából. Jankovics Marcell születésének 80. évfordulója és az animáció világnapja alkalmából ugyanis október 21. és november 4. között visszatérnek a közkedvelt rajzfilmkarakterek a közmédia csatornáira, amelynek kapcsán a Duna Televízió műsorvezetője is elárulta, melyek legkedvesebb meséi.

„Ha szeretnék kiszakadni a napi pörgésből, még felnőttként is szívesen nézek rajzfilmeket, mert örökérvényű igazságokat tartalmaznak, az élet legnagyobb kincsére, a szeretetre és megannyi emberi értékre hívják fel a figyelmet, mindezt a gyerekek nyelvén, ugyanakkor a felnőttek számára is élvezetes formában" - árulta el Somossy Barbara, akinek nagy gyerekkori kedvence a Magyar népmesék.

„Amíg élek, nem felejtem a Szabó Gyula színművész legendás hangján megszólaló történeteket, amelyekben nagyon sok humor, irónia és bölcsesség van. A Magyar népmesékben megfogalmazott igazságok ötven, vagy száz év múlva, sőt amíg világ a világ, érvényesek leszek. Ha megadatik számomra, még unokáimmal is nagy örömmel nézem majd meg őket sokadjára is" - mondta a Duna Televízió műsorvezetője. Másik nagy kedvence a Vuk, amelyen ma is el tud pityeredni. A rajzfilm története mellett a karaktereket megszólaltató színművészek szerepét is kiemelte Somossy Barbara. Mindezeknek köszönhetőn libabőrös lesz, ha eszébe jut a kis Vuk története, vallotta be.

„A mesefilmekhez nagyon erős családi emlékek is kötődnek. Nagyon szerettem a Frakk, a macskák réme történeteit, amelyet sokat néztem a nagyszüleimnél, így ha visszaemlékszem erre az animációs tévésorozatra, feltörnek bennem az emlékek, annyira, hogy még nagyszüleim otthonának illatát is érzem" - árulta el a műsorvezető, aki egyébként nehezen tudott megállni ötnél kedvenc meséi felsorolásánál, így Pom Pom meséi és a Mézga család mellett még Süsü, a sárkányt is kiemelte, Bodrogi Gyula felejthetetlen hangjával.  

 

Válogatás a magyar animáció mestereitől - október 21. és november 4. között a közmédia csatornáin!

 

 

Fotókredit: MTVA / Kaszner Nikolett

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!