Karavan Família: asvin

10 éves a Karavan Familia. Ebből az alkalomból a különleges családi zenekar egy kivételes CD-t készített, amelyen 10 dal hallható 10 vendégművész-barát közreműködésével.

 

Megjelent!

Karavan Família: asvin

FA 290-2

 

10 éves a Karavan Familia. Ebből az alkalomból a különleges családi zenekar egy kivételes CD-t készített, amelyen 10 dal hallható 10 vendégművész-barát közreműködésével. A szülők és gyermekeik által létrehozott, egyedülálló együttes az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Miközben a minőségi cigány zene megteremtésének szentelték tehetségüket és tudásukat, ötleteikkel és hozzáállásukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. A Karavan Familia jubileumi lemezével a cigány kultúra valódi arcát és harmóniáját mutatja meg.

Az új repertoárt a magyarországi cigány dallamok mellett albán, bolgár, erdélyi, macedón, orosz, román, spanyol és szerb cigány zenei feldolgozások, egy arab népdal és néhány saját szerzemény teszi teljessé.

A dalokban a különböző jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues, a jazz, a fado, az R&B, a flamenco vagy a funky hangulata is, mindezekből különleges, és eddig nem hallott cigány világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karavan Família mindvégig képes megőrizni sajátos, csak rá jellemző stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető. Az Asvin, vagyis Könnycsepp című új Karavan Familia lemez egy család üzenete szeretetről, fájdalomról, hagyományról és békességről.

 

 

A CD szereplői:

 

Karavan Família:

Nagy István - ének, gitárok, szájharmonika

ifj. Nagy István - ének, gitárok

Farkas Ica - ének

Nagy Niki - ének

 

Vendégművészek:

Harcsa Veronika - ének

Balogh Kálmán - cimbalom

Dés András - ütőhangszerek

Kovács Ferenc - trombita

Bede Péter - szaxofon

Marosi Zoltán - harmonika

Novák Csaba - nagybőgő

Horváth „Plútó" József - basszusgitár 

Fekete János „Jammal" - beat box

Nyári Oszkár - vers

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek