Karácsonyi könyvajánló a kerékpározás szerelmeseinek

Kétkerekűn tekerni több szempontból is nagyon jó dolog!

 

 

Kétkerekűn tekerni több szempontból is nagyon jó dolog! Az autózásnál jóval költséghatékonyabb közlekedési eszköz környezetkímélő, nem mellesleg fényévekkel egészségesebben tartja a szervezetet és a lelket is, hiszen kellő fokú szabadságérzetet ad, miközben átmozgatja az egész testet, és a friss levegőn való bringázás remek feszültség levezetőként működik! Előnyös hatásait még lehetne sorolni, de talán ennyi is elég ahhoz, hogy a kerékpárhoz ragaszkodókra eddig kikerekedett szemekkel tekintők jobban megértsék embertársaikat. Nekik szól ez az írás, hiszen a biciklis életmód rajongói számára - márpedig mindenkinek akad ilyen a szűkebb-tágabb környezetében - a legjobb karácsonyi ajándék egy biciklis témájú könyv!

 

Bicikli életre-halálra

Így szól az érdekes könyv magyar címe, amely a legendás, rekordfelállító többszörös bajnok, neves Tour de France versenyző, Lance Armstrong kerékpározó önéletrajzi tartalmú történetét mutatja be. A könyv 10 fejezetből áll, és végig kíséri Armstrong életét és pályafutását a gyerekkorától kezdve első gyermekének megszületéséig, miközben a rettegett kórral, a rákkal is meg kellet vívnia harcát.

 

Anatómia és 100 nyújtógyakorlat kerékpárosoknak

Egy nagyon fontos könyv lévén, hogy a kerékpár nem csupán egy remek hobbieszköz, hanem egyben sporteszköz is. Ennél fogva minden biciklizős mozdulat megterhelő lehet a szervezet és a test számára, ha kellő bemelegítés hiányában vág bele valaki, aminek következtében kellemetlen és komoly sérüléseket is szerezhet a kétkerekező. Ezt elkerülendő nyújt hasznos segítséget ez a színes illusztrációkkal tarkított könyv, mely elmagyarázza, hogy az érintett izomcsoportok miként működnek, mi a helyes póz pedálozás közben, valamint bemutat 86 nyújtógyakorlatot is a jobb teljesítmény érdekében, s 14-et, ami késlelteti a fáradtság megjelenését, ill. tanácsokkal látja el az olvasót, miként lehet biztonságosabb a kerékpározás.

 

Biciklizés kezdőknek - minden lényeges tudnivaló sok-sok fotóval

Mint ahogyan a címe is sugallja, ez a kézikönyv egy alapvető és praktikus olvasmány azoknak, akik a kerékpározás gyerekcipőjében járnak. A több száz színes fotóval illusztrált lapok hasznos tanácsokat adnak minden lényeges kerékpáros témában: biciklizési technikákat illetően, megfelelő kerékpár kiválasztását és karbantartását illetően, s baleset megelőzést és biztonságosságot illetően is. Ezen kívül megtudható belőle, milyen a megfelelő öltözet és felszerelés, ill. szót ejt a családi-, a hétköznapi-, a túra-, a kemping-, s a hegyi kerékpározás világáról is.

 

Biciklizés haladóknak - a hegyikerékpározástól az országúti maratonig

Az előzőben bemutatott könyv nagytestvére, mondhatni annak folytatása azoknak szól, akik már komolyabban űzik e sportot, vagy szeretnének egy szinttel feljebb lépni a hétköznapi bringázásból, azaz vonzza őket a sebesség, a verseny izgalma és feszegetik saját határaikat. Ők szakszerű tanácsokat kaphatnak e színes fotókkal teli könyvből a szükséges erőnlét megszerzéséhez, felkészülhetnek belőle minden eshetőségre, valamint megtudhatják, milyen a jó versenykerékpár, felszerelés és edzésterv. De bemutatásra kerülnek benne a világ leghíresebb futamai, több napos versenyei és maratonjai is, részletes útvonalakkal együtt.

 

A kerékpár - mítosz és szenvedély

Igazi fanatikusoknak való csemege lenyűgöző képanyaggal. Végig követi és bemutatja a megtévesztően egyszerűnek látszó közlekedési eszköz megszületésének és fejlődésének történetét, egészen 1790-től napjainkig, miközben kitér a híres versenyekre és sportolókra is.

 

Bicikliszerelés - Tantusz könyvek

A cím szerint végigkalauzolja az olvasót a kétkerekű mechanikáján, karbantartásán úgy, hogy egy átlagkerékpáros számára is elvégezhető legyen a javítás, a hibák kiküszöbölése, és világos a bringa megbízható működése.

 

 

Forrás: csepelkerekparuzlet.hu

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek