Kapok a közösségtől, természetes, hogy adok is

Kínában születtem és nevelkedtem, ezért mindig nosztalgiát éreztem a kínai témák fényképezése és újrafogalmazása közben. Már harminc éve élek Magyarországon, a hazám lett, persze, hogy szeretem.

 

Wei Xiang a Pécsi Tudományegyetem International Spring rendezvénysorozatának keretében mutatta volna be fotóművészetet és festészetet ötvöző műveit a pécsi közönségnek. A járványügyi helyzet azonban közbeszólt, a Tudásközpont, és azzal együtt a kiállítás is bezárt. A kínai képzőművész mégsem adta fel jótékony célját, hiszen a „maradj otthon" mozgalom keretében bárki otthonról, online aukció keretében licitálhat Wei úr alkotásaira. A művész az aukció teljes bevételét a PTE Klinikai Központ Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikája számára ajánlotta fel.

A tárlat még megnyílt ugyan a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság PTE Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatának keretében március 10-én, ám a járványügyi helyzet közbeszólt; a Tudásközpont, és azzal együtt a kiállítás is bezárt. A tárlat különlegessége azonban megmaradt: az alkotásokra licitálni is lehet! A kínai képzőművész ezúttal sem adta fel jótékony célját, hiszen a „maradj otthon" mozgalomba belefér, hogy bárki otthonról, online aukció keretében licitáljon különleges festményeire. A cél jótékony, ugyanis a művész a teljes bevételt a PTE KK Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika számára ajánlotta fel. Missziója sikerét bizonyítja, hogy jelen állás szerint már négy alkotása is elkelt.

 

MARADJ OTTHON ÉS LICITÁLJ!

Wei Xiang képzőművész fotókiállítása jótékony célokat szolgál: a képeket online aukció keretében lehet megvásárolni Wei úrtól. Az egyes képekre kattintva láthatják a képek adatait, a vásárlási szándékot pedig hozzászólásban jelezhetik. A képeket egységesen 450 euroért vagy 150.000 Ft-ért lehet megvásárolni. Wei Xiang a képek értékesítéséből származó teljes bevételt a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika javára ajánlotta fel. A jótékonysági aukció április 30-ig tart.

 

 

Aknai Péter

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek