Junion Színház műsorából

Első bemutatónk 1998-ban volt, Café Junion címmel. Az előadás I. L. Caragiale színdarabjaiból és novelláiból állt össze.

Ennek az elôadásnak a sikere bátorított fel bennünket arra, hogy önálló színházi csoportként fogalmazzuk meg önmagunkat - mert fô dolog a remény.
Ezért 2000-ben létre jött a Junion Színház Alapítvány - művészeti vezetőnk Koleszár Bazil Péter. Azóta több előadást is bemutattunk, amelyekkel felléptünk fesztiválokon és vedégjátékokon, itthon és külföldön egyaránt.
2008-ban megalakult Kazán István Kamaraszínházunk Kriszt László vezetésével.

 

 

Elengedhetetlennek tartjuk olyan önálló színházi előadások létrehozását, amelyek nem feltétlenül akarnak új formát teremteni, ám megpróbálják a prózai színház hagyományait egyesíteni a mai színházi tapasztalatokkal, igényekkel. A cél: színház legyen. Vagyis: a színház legyen. - Ennél többet, és kevesebbet se fogalmazhat meg magának az, akinél fô dolog a remény.

 

 

Ajánljuk: ROZSFOGÓCSKA

 


Az előadás J. D. SALINGER 'Catcher in the rye' című kisregénye nyomán készült. Az egykoron több amerikai államban betiltott könyv, amely magyarul először „Zabhegyező" címen jelent meg, ma már 14 éves kortól kötelező olvasmány szerte a világon, hazánkban is.

 

 

„Mindig elképzelem ezeket a kis kölyköket, akik ezen a nagy rozsmezőn játszanak. Sok ezer kis kölyök és senki sincs velük. Úgy értem, senki felnőtt, kivéve engem. Én meg állok valami őrült nagy szikla peremén. Az a dolgom, hogy mindenkit el kell kapnom, ha a sziklán túlra mennének. Szóval, ha szaladnak, és nem figyelnek, hogy merre. Ki kell lépnem valahonnan, és el kell kapnom őket. Ezt csinálnám egész nap. Én csak a fogó lennék a rozsban. Tudom, hogy őrültség, de ez az egyetlen, ami igazán lenni szeretnék."

jUNION sZNÍHÁZ

Szereplők:

Bánki Gergely,

Kárász Zénó, Szávai Katalin,

Facskó Marica, Bodor Géza, Makray Gábor
J. D. SALINGER 'Catcher in the rye' című regénye nyomán

A II. világháború utáni időkben, mindenki örül a békének, a jólétnek, próbálja elfelejteni a világégést. Könnyű a felnőtteknek, megtették a magukét, de az új generációnak jövő kell. Nem elég kitalálniuk, hogy mivé akarnak válni, még félelmeiket is le kell győzniük. Előttük az elrettentő példa.

Holden Caulfield is ezzel küzd. Nincs körülötte egyetlen ember sem, aki segítségére lehetne.
Miután kicsapják legutóbbi gimnáziumából, elhatározza, hogy néhány napig nem megy haza, hanem New Yorkban üti el az időt karácsonyig.

Salinger önéletrajzi ihletésű regényében a kamasz fiú elkerülhetetlen összeomlásáért a fogyasztói társadalmat hibáztatja. Holden problémája nem korszakfüggő. Természetesen rányomja bélyegét az ország, a kor, de mégis minden serdülőnek át kell esnie azon, amin neki. Senki nem mondhatja meg, hogy milyen emberré váljunk, magunknak kell megteremteni magunkat.

Fordította: Hegedűs Csaba

Színpadra alkalmazta: Németh Virág

Jelmez: Veres Dóra

Díszlet: Vadász István

Rendezte: Koleszár Bazil Péter


Az előadás időtartama kb. 2 óra 10 perc, egy szünettel.

 

Jegyrendelés:
tel: 1-269-6610

e-mail:
rs9theater@axelero.huEz az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet   ; rozsfogocska1@gmail.comEz az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

RS9 Színház
1075 Rumbach S.u.9.Az előadás helyárai:
teljes ár 1800.-Ft , diák jegy 1500.-Ft.

Diákcsoport kedvezmény:
15 főtől ( + 1 kísérő tj. ) 1200.-Ft-os kedvezményes jegy váltására van lehetőség.

Bővebb információ: Junion Színház


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek