JÖVŐRE IS LESZ BIDF!

Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíz táncos mérnökig, az anorexiás fotóművésztől a képtolvajig, ördögökről és angyalokról szóló történetek a filmvásznon

 

 

 

Nemzetközi fesztiváldíjas filmalkotásokkal érkezik a 

7. Budapest International Documentary Festival

(2021. március 1 - 7.)

 

 

 

 

Az elmúlt hat év nemzetközi-, és legfőképp a hazai közönség köreiben elért sikerei és telt házas vetítései után a Budapest International Documentary Festival 2021-ben hetedik alkalommal hozza el Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez.

 

A Budapest International Documentary Festival a világ legrangosabb és legújabb (2019-ben és 2020-ban készült) nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel.  Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenye a BIDF.

BIDF 2021 díjairól rangos, 25 nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri dönt.

 

A Budapest International Documentary Festival versenyfilmjeinek meghívott alkotói minden vetítést követően közönségtalálkozókon avatják be a nézőket a filmek kulisszatitkaiba. 

 

A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben.

 

A korábbi években január végén megrendezett fesztivált 2021-ben március elejére tették át a szervezők, bízva abban, hogy kora tavasszal már biztonságosan lehet a fesztivált megtartani. 

 

További információk a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapján (https://bidf.hu/hu/), valamint  a Facebookon (https://hu-hu.facebook.com/bidf.hu/) olvashatók.  

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek