Jónás Vera Experiment: Fire (live session)

Új dal és lengyel turné


 

Megérkezett a Jónás Vera Experiment legújabb dala a Fire, és hozzá egy live session videó. A díjnyertes Tiger, Now! lemez óta album helyett single-ökben gondolkodó énekesnő a nyári koncertek között talált időt arra, hogy zenekarával új ötleteken dolgozzon Fenyvesi Márton és Bartha András vezetésével a Sinistra stúdióban. A kreatív munka összegzéseként az utolsó nap live sessiont rögzítettek, melyhez a videót Bátori Jim Gábor készítette.

 

A Fire egyike annak a négy új számnak, melyeken az eklektikus tigris pop-zenekar dolgozott, és hangulatában, karcosságában a Walk Away és a Tiger, Now! dalokhoz áll közel. Jónás Vera elmondása szerint:

 

„Egyik este itthon feszültem egy gondolaton, és úgy éreztem, nincs kedvem tudatosan végig gondolni az egészet. Nagyon ritka pillanatok ezek nálam, igazi zsigeri hangolódás volt számomra. Csak úgy kedvem volt belekiabálni a világba, hogy most lobbanjon lángra ez a gondolat, és oldja meg saját magát. Se a szöveg, se az akkordok nem tartalmaznak megfontolást, úgy hagytam ahogy kicsúszott. Jólesett."

 

A Jónás Vera Experiment fejest ugrik az őszbe és szeptember elején öt napos lengyelországi turnéra indul, majd a Quimby meghívására Budapesten lépnek fel a Barba Negra Trackben. A hónapot Ausztriában zárják, a WavesVienna showcase fesztiválon.

 

Szeptember 4: Chmury, Varsó (PL)

Szeptember 5: TU, Lodz (PL)

Szeptember 6: Zamek, Tuczno (PL)

Szeptember 7: Pan Gar, Poznan (PL)

Szeptember 8: Forma Plynna, Wroclaw (PL)

Szeptember 20: Barba Negra Track, Budapest

Szeptember 21: Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, Balassagyarmat

Szeptember 28: WavesVienna, Bécs (AT)

 

A hangfelvétel és a képfelvétel az NKA támogatásával készült.

 

Fire a Youtube-on:

https://youtu.be/tAGxJNJnr1Q

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek