Játékszín bemutató

Dolgok, amikért érdemes élni Szerző: Duncan MacMillan

 

 

 
A Játékszín legújabb bemutatóján láthatjuk Bereczki Zoltán egyszemélyes darabját: Dolgok, amikért érdemes élni..A különleges interaktív játékban a nézők is fontos szerepet kapnak. A darab előtt a színész kis sárga számozott cédulákat osztogat a nézőknek, akik vállalják, hogy ha meghallják a számukat, felolvassák, hogy mi áll rajta.
Két gyermekkori traumával indul a darab: a szeretett kutya halálával és édesanyja öngyilkossági kíséretével. A kisfiú elkezdi a cédulákra feljegyezni a dolgokat, amikért érdemes élni. Az időközben érett férfivá lett főszereplő egymillió cédulát töltött ki.
Nem könnyű feladatra vállalkozott Bereczki, hiszen minden előadáson mások ülnek a nézőtéren, s nem lehet előre tudni, hogy miként reagálnak, amikor színpadra szólítja őket, s feladatot ad neki. Külön kiemelném Bereczki rendkívüli mozgását. S, hogy miként tudja magával ragadni a közönségét, tükrözi, hogy az általam látott előadáson, amikor felszólította a nézőket, hogy táncoljanak, egy emberként állt fel mindenki. A színész számára minden bizonnyal rendkívül megterhelő, rögtönzésekkel teli előadás előadás különleges élményt nyújt.

A darabot Duncan MacMillan angol drámaíró, rendező jegyzi.

 

Fotó: Székely Péter

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek