Izolde Johannsen: A titokzatos felcser

Nagy örömmel írom, hogy újonnan indított romantikus kalandregény-sorozatom első része megjelent.

 

Sebastian a városi felcser, korát messze meghaladó újításokon töpreng, amikor egy nem várt tragédia gyökeresen megváltoztatja addigi életét. Elindul, hogy megkeresse szerelmét, akit minden erővel tiltanak tőle. Charlotte, a szigorú törvények értelmében csak hóhérhoz mehet feleségül. Sebastian válaszút elé kerül: a szerelem oltárán feláldozza-e egész addigi életét, vagy az oly régóta várt boldogságról mondjon le hivatása kedvéért? Hiszen felcserként életeket ment, hóhérként viszont gyilkolnia kellene.

A Kobzos éneke főcímet viselő sorozat 15 regényből áll majd. Stílusukat tekintve romantikus kalandregények. Minden regény új és újabb történetet mutat be s a főszereplő mindig más. Érdekessége a történeteket mesélő dalnok figurája. Florian a vándordalnok minden este máshol tér nyugovóra, mialatt a történetek helyszínéül szolgáló Kontinens északi végétől, a déli kikötők felé tart. Alvóhely és étel fejében elszórakoztatja szállásadóit, ám a hajnal már újra az utakon köszönti. Az ő szavaival kezdődik és végződik az épp aktuális történet. A helyszín és a kor igen hasonló az európai középkorra, de mintha egy tükrön át látnánk, mégis elképzelt világban játszódik ám nélkülöz mindennemű fantasztikumot. Ebből a sorozatból idén megjelent a Titokzatos felcser.

A vándorló felcserek és a hóhérok mindennapjaival foglalkozó kalandregény érdekes módon vegyíti a két egymástól gyökeresen eltérő életpályát. Ebből a regényből azonban nem hiányozhatnak a romantikusabb hangvételű fejezetek sem, a szerelmesek megannyi viszontagságos pillanat után lehetnek csak egymáséi.
A kobzos éneke sorozat alcímeiben nevezi meg a soron következő részeket, a második történet mely a "Lamarr-ház átka" címet viseli 2015 tavaszára várható. 

Idén hármas könyvbemutatóval készülök, mert a Kárhozat éjjele történelmi-misztikus vámpír-sorozat első része a "Róma" ősszel újra megjelenik immáron a javított, bővített második kiadással és vele együtt debütál a sorozat folytatása "Anglia" alcímmel. Bízom benne, hogy a vámpírtörténettől gyökeresen eltérő sorozat is sok olvasónak szerez majd kellemes kikapcsolódást.

 

 

Vásárlási lehetőség...

 

Izolde Johannsen


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek