Ismét novellaíró pályázatot hirdet a JCDecaux

A pályamunkákat 2018. május 20-ig várja a vállalat a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon.

 

Ismét a megállókba költözik a kortárs irodalom: a JCDecaux idén is meghirdeti novellaíró pályázatát !

 

A legjobb 20 novella nyáron kerül ki Budapest és a megyeszékhelyek busz és villamosmegállóiba.

A műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író.

 

A pályamunkákat 2018. május 20-ig várja a vállalat a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon.

A pályázat részleteit a csatolt sajtóanyagban és alább érhetik el.

 

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal, üdvözlettel:

JCDecaux PR

 

 

ÁLLJON MEG EGY NOVELLÁRA 2018

Ismét novellaíró pályázatot hirdet a JCDecaux

 

 

 

Budapest, 2018. április 20. -

 

Ismét a megállókba költözik a kortárs irodalom: a JCDecaux idén is meghirdeti novellaíró pályázatát. A legjobb 20 novella nyáron kerül ki Budapest és a megyeszékhelyek busz és villamosmegállóiba. A műveket zsűri értékeli, amelynek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író.

 

Magyarország piacvezető out-of-home médiavállalata, a JCDecaux először 2017 tavaszán hirdette meg novellaíró pályázatát, amelyre több, mint 2 500 pályamunka érkezett. A vállalat idén is szeretné tartalmasabbá és kellemesebbé tenni a buszra és villamosra várás perceit, ezért újra meghirdeti irodalmi kezdeményezését.

 

A novellaíró pályázaton egyaránt indulhat befutott író és irodalmi vénájú amatőr is. A pályamunkákat 2018. május 20-ig várja a vállalat a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon. Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet próza formájában, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelemmel.

 

A beérkezett alkotásokból a húsz döntős munkát Budapest belvárosában és a megyeszékhelyeken lévő buszmegállók utasvárójában olvashatják el az érdeklődők idén nyáron. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 000 forintos pénzdíjban részesül, a második 200 000, míg a harmadik helyezett 100 000 forintot kap.

 

Aki nem jár Budapest belvárosában vagy a megyeszékhelyen, esetleg azelőtt megérkezik a busza, hogy befejezhetné az olvasást, az online is elolvashatja a 20 döntős pályaművet a novella.jcdecaux.hu oldalon, és szavazhat is ugyanitt. A legtöbb voksot kapó írás alkotója közönségdíjban részesül. 

„A tavalyi pályázat felülmúlta a reményeinket, mind a beérkezett novellák számát, mind a történetek sokszínűségét tekintve. A legjobb 20 novellát 150 citylightra helyeztük ki Budapesten és vidéken, aminek köszönhetően közel 1 millió emberhez jutottak el az alkotások." - mondta el Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója. „A kezdeményezésünk célja idén is ugyan az: egyrészt szeretnénk tartalmasabbá tenni a várakozás perceit, másrészt ilyen rendhagyó módon közelebb kívánjuk hozni egymáshoz a kortárs irodalmat és az olvasókat." - tette hozzá a vezérigazgató.

 

"A tavalyi pályázatra neveztek idősek, fiatalok, mérnökök, jogászok, írók, az

 

országból és a határon túlról, mindnyájan rövid történeteket írtak, és szerették volna

 

viszontlátni a saját meséiket az utcán. Igazi demonstráció volt ez, utcai poszt arról,

 

hogy az irodalom él, és mi, bár komor nép vagyunk, szólni szeretnénk egymáshoz.

 

Hiszem, tudom, hogy idén is így lesz!" - hangsúlyozta Grecsó Krisztián, a zsűri

 

elnöke.

 

A novellaíró pályázatról bővebb információ és a jelentkezés részletes feltételei a novella.jcdecaux.hu internetes oldalon található.

 

A pályázók köre:

A pályázaton való indulásnak életkori megkötése nincs, illetve egyaránt indulhat rajta befutott író és irodalmi vénájú amatőr. Így külön kategóriák sincsenek.

Pályázati feltételek:

Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet, próza formájában, magyar nyelven, minimum 3600, maximum 4000 (szóközzel számolt) leütés terjedelemmel.

Mivel a novellákat gyerekek is olvashatják, kifejezett elvárás az erőszakos, illetve pornográf megfogalmazások mellőzése. Az ilyen jellegű szövegek automatikusan kizáródnak az értékelésből.

A pályázatra kizárólag korábban még nem közölt alkotásokkal lehet pályázni, azonban a saját blog és a Facebook-profil ebben az esetben nem számít publikációnak.

A pályamunkák kötelező kiegészítője a szerző rövid életrajza, amely megjelenhet a plakáton.

A pályázat nyílt és jeligés. A leadáskor fontos, hogy a jelentkező elküldje a jeligéjét is, hiszen a szervezők ezzel adják át a pályaműveket a zsűrinek az anonim értékelés érdekében.

A pályázatból történő kizárással jár, ha 

  • a pályázó nem felel meg a pályázati felhívásban szereplő feltételeknek;
  • a pályázat határidőre nem érkezett meg;
  • a pályamunka nem erre a pályázatra készült és/vagy már részt vett más pályázaton.

A pályázat menete:

A pályázatra kizárólag az alábbi online regisztrációs felületen lehet jelentkezni, a regisztrációs felület kitöltésével, jelige megadásával és a pályamunka feltöltésével: novella.jcdecaux.hu

Az anonimitás garantált: a pályázatok a megadott jeligével kerülnek a zsűri elé.

Díjazás:

  1. 1. díj: 300 ezer forint, 2. díj: 200 ezer forint, 3. díj: 100 ezer forint.
  2. közönségdíj: könyv ajándékcsomag

Határidők:

Beküldési határidő: 2018. május 20., 18 óra 00 perc
Eredményhirdetés: 2018 júniusának közepe.

Az eredményről a nyerteseket elektronikus levélben tájékoztatjuk. A legjobb húsz pályamunka júliusban jelenik meg Budapest utcáin.

Az elbírálás menete:

A beadott pályaműveket a kiírók képviselőiből álló zsűri bírálja el. Ennek elnöke Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, az Élet és Irodalom prózarovatának vezetője. A zsűri nem köteles indokolni a döntését, az ellen nincs helye fellebbezésnek.

A pályázat kiírója:

A pályázat kiírója a JCDecaux Hungary Zrt.

Pályázati nyeremény adózása:

A nyertest adófizetési kötelezettség nem terheli. A nyeremény utáni szja-t a pályázat kiírója fizeti meg.

Egyéb feltételek és információk:

  • A pályamű beadásával a szerző hozzájárul, hogy a pályázat kiírói jogosultak a beadott pályaműveket kiállítani, bemutatni és felhasználni (pl. out-of-home plakáthelyen, internetes felületen, programfüzetben, katalógusban, PR-tevékenység során, kiadványban stb.), három éven keresztül, korlátozás nélkül.
  • A pályamű beadásával a szerző hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírói jogosultak a legjobb húsz közé jutott pályázatot és annak készítőit kommunikációs anyagokon (például out-of-home plakáthelyen fotókon, cikkekben, audiovizuális anyagokban, médiában, közösségi médiában, kiadványban stb.), három éven keresztül korlátozás nélkül bemutatni.
  • A pályázat kiírói fenntartják magunknak a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén ne osszanak díjat.
  • A pályázat kiírói indoklás nélkül fenntartják maguknak a jogot a pályázat feltételeinek vagy határidejének megváltoztatására.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek