Indul a Fade In / Raindance Filmírói Mesterkurzus

2011. áprilisában a RAINDANCE BUDAPEST keretében indul újra a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa.

 

A 6 hetes intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

 

Gyakorlati képzés

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy kisjátékfilm forgatókönyvének kifejlesztéséig az oktatók és a hallgatótársak véleményét és útmutatását felhasználva.

A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában; a nemzetközi filmfesztiválok és -vásárok a forgatókönyvíró szemszögéből, és a piac elvárásai. Kiemelt szerepet kap a hazánkban döntően félreértett filmes műfajok tematikája, illetve a kifejezetten alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.

A tanfolyam anyaga a producerekkel, egyéb szakmai döntéshozókkal való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjai éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítés.

 

Az oktatókról:

Az oktatók Hegedüs Bálint és Lovas Balázs forgatókönyvírók, tanácsadók, a Fade In Script Consulting alapítói. A Fade In számos nemzetközi és hazai forgatókönyvírói börze és fórum szervezése, filmek és televíziós sorozatok írása, hazai és külföldi forgatókönyv-konzultációk, és sokévnyi oktatás tapasztalatával a háta mögött indítja el az iskola új évfolyamát.

 

Menetrend, tandíj:

  • A 6 alkalmas kurzus április 14-én indul.
  • Öt héten át csütörtök 16-20h között találkozunk - valamint egy extra szombaton 10-16h között.
  • Az első két órában elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
  • Helyszín: egyeztetés alatt

A tanfolyam ára: 90.000 forint + ÁFA

 

 

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:

Lehetőséget nyújtunk megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarkkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.

Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA

 

JELENTKEZÉS: küldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb április 4-ig!

További információkat és a tanfolyam részletes tematikáját itt találhatod: www.fadein.eu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek