Illatszertár bemutató

Illatszertárrá változik az egri színház


Virágos, gyümölcsös, fűszeres, orientális, szenvedélyes és nyugodt, pimasz és érzéki, karcos és finom, sportos, friss, puha és ölelnivaló illatok fogadják a betérő vevőket Hammerschmidt Miklós úr békebeli illatszertárában.
A frissen fodrászolt kisasszonyok és az elegáns drogista urak helyben töltik a fogkrémes tubusokat, fegyelmezett jómodorral lesik a vevők kívánságait, szakértelemmel, egyéni kívánság szerint kimérve árulják a parfümöket. Az illatkompozíciók felhőinek gomolygása mindenkiben felerősíti saját érzelmei kavargását is - különösen most, a történet idején, karácsony előtt egy héttel. Mint ahogy a különböző összetevők párolgása nem azonos időben történik, s a parfüm viselése közben folyamatosan változik annak illata, ugyanígy hőseink érzelmeinek sűrűsödése és párolgása is meglepő viselkedésváltozásokat okoz. Feszültség, félreértés, féltékenység, megcsalás, megértés, megbánás, érzelmi válság, vágy és vigasz, gyűlölet és szerelem: fanyar illatkavalkád. Hatalmas a tét: magányosan tipródunk-e az Élet útján, vagy sikerül-e karöltve lépkedni. Szeretünk-e, szeretnek-e a szeretet ünnepén?
László Miklós három felvonásos vígjátékát Khell Zsolt díszletében, Harák Judit jelmezeiben Frigyesi András viszi színpadra december 7-én este 7 órától a Gárdonyi Géza Színházban.

Blaskó Balázs, Nagy András, Baranyi Péter, Nagy Barbara, Radvánszki Szabolcs

A képet Gál Gábor készítette


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek