iLex mesterséges intelligencia nemzetközi verseny a PTE ÁJK-án

A pécsi Jogi Karon indul az ILex és az IBM közösen rendezett versenye, a LEXI AI Generation

 

 

 

Az ILex Systems Zrt., a globális IBM támogatásával és a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának szakmai közreműködésével indítja útjára azt a nemzetközi versenyt, amelynek felvezető rendezvénye a Jogi Karon kerül megrendezésre 2018. október 8-án.

A Kelet-Európában egyedülállónak számító AI Generation - Nemzetközi alkalmazott mesterséges intelligencia c. versenyre közel 10.000 jogász és közgazdász hallgató jelentkezését és regisztrációját várják világszerte. A megmérettetés célja, hogy a hallgatók a mesterséges intelligencia hétköznapokban, de akár a jogalkalmazásban is hasznosítható oldalát ismerjék meg.

 

2013-ban a korát jelentősen megelőző ötlettel állt elő az ILex, egy magyar jogi startup. Olyan fejlesztést alkotott meg, ami a nemzetközi piacon is egyedülálló. Létrehozta az első jogi chatbotot, LEXI-t, az IBM technológiát használó AI asszisztensét, ami most tízezer diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát a mesterséges intelligencia programozói világában.

 

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara ez év augusztus végén írt alá együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a képzési portfólióját kibővítette és szemináriumi keretek között biztosítja a hallgatók számára a korszerű, modern jogi infokommunikációs technológia elméleti és gyakorlati oktatását.

2018. október 8-án 15:30-kor kerül megrendezésre a Jogi Karon a nemzetközi verseny nyitórendezvénye, a versenyre történő regisztráció hivatalos megkezdése.

 

Részt vevők:

Dr. Ritter Marianna co-founder, CEO, iLex Systems Zrt.,

Dr. Fábián Adrián dékán,

 

 

Helyszín: PTE ÁJK (7622 Pécs, 48-as téri 1.)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek