Így tartja formában magát Kapás Boglárka és Érdi Mária

****

 

A koronavírus járvány a hazai sportolókat is újfajta kihívások elé állította. A vizes sportágak képviselői különösen nehéz helyzetbe kerültek, mert jelenleg saját közegükben nem tudják úgy folytatni a felkészülésüket, ahogy eddig tehették.

Kapás Boglárka úszó, valamint Érdi Mária vitorlázó is próbálja a pozitív oldalát kihasználni a kialakult helyzetnek, ezzel is az otthonmaradásra buzdítani mindenkit.

Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó a napi rutinjáról, a tréningek kivitelezéséről és szabadidejének hasznos eltöltéséről beszélt a Nagy Sportágválasztó honlapján:

Sajnos jó pár válogatott úszó előtt is bezárultak az uszodák ajtajai, így itthon kell valahogyan formában tartani magunkat. Én személy szerint elkezdtem futni, bár nem szeretek. E mellett csinálok néhány saját testsúlyos feladatot is, amiket itthon meg tudok oldani. Próbálom kihasználni a hirtelen jött szabadidőmet, puzzlet rakok, recepteket nézek, hiszen most van időm kicsit különlegesebb reggelit csinálni, mint amihez általában szokva vagyunk. Nagyon szeretem, hogy szinte egész nap pizsamában lehetek, mert úgysem megyek ki az utcára."

Bogi párjával, Telegdy Ádám úszóval vészeli át ezt az időszakot, így könnyebben tudják motiválni egymást a mindennapokban, közös edzéseket tartanak, és új elfoglaltságokat keresnek a hirtelen jött szabadidő eltöltésére.

Szerintem nagyon fontos, hogy ezekben a napokban is kialakítson az ember magának egy napi rutint, amiben szerepeljen nyilván a munka, ha meg lehet oldani, továbbá egy kis testmozgás, - mi Ádámmal például itthon edzünk a kertben, amennyire a helyszín engedi - illetve mindenképp valami hobbi/plusz elfoglaltság, ami kikapcsolja az embert."

Érdi Mária tokiói kvótás vitorlásversenyzőt Spanyolországban érte a koronavírus-helyzet, ahol a Trofeo Princesa Sofián ült volna hajóba, de a versenyt törölték.

Március 27-én rajtolt volna a Trofeo Princesa Sofia Mallorcán, ami egy rangos vitorlás verseny, de a járvány miatt eltörölték, így haza kellett utaznunk. Mivel Spanyolországban rohamosan terjed a vírus, hazajövetelem után úgy döntöttem, hogy két hétre önkéntes karanténba vonulok. Tihanyban töltöm ezt az időt egy kis házikóban, ahol folyamatosan edzek és próbálom formában tartani magam."

Konditerem és víz hiányában Mári szintén otthonában végzi az edzéseket.

Az edzőmmel, Sara Wintherrel, aki most Új-Zélandon van, folyamatosan egyeztetjük az edzéstervet, ennek megfelelően intenzív 50-60 perces erőnléti edzéseket végzek. Van egy kis kert a házhoz, ahol a jó időnek köszönhetően tudok dolgozni. Kézi súlyzó, TRX és fit ball segítségével, valamint saját testsúlyos gyakorlatokkal végzem az edzéseket, de futni és kerékpározni is szoktam, szigorúan egyedül és kerülve az emberekkel való találkozást. A karantén lejárta után bízom benne, hogy a vitorlázni is lesz újra lehetőségem a Balatonon. Nehéz helyzet ez most mindenkinek. Nekem a társaság, ami nagyon hiányzik az edzéseken és a magánéletben is, de ez most egy ilyen időszak, ami reméljük, hogy minél hamarabb véget ér."

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek