Honeybeast: Nyakamon az ünnep!

2019-ben minden eddigi koncertrekordját megdöntötte a zenekar, így év végére pont olyan karácsonyi pihenést érdemelnek, amelyet mindenkinek kívánnak legújabb dalukkal

 

 

"Plázákban tüntetés / Jingle Bells büntet, és / Santa Claus enyhén piás". - szól a legújabb Honeybeast dal verzéje. Egy karácsonyra szánt ajándék, egy felszabadítóan őszinte vallomás az élet ünnepi eposzáról. A zene áradása, emlékek, feltépett sebek és aranyló áldás minden...

 

Klip itt: https://youtu.be/1GwldyJ6Npc

 

 

Mindenekelőtt és mindenek után is őszintét! Bencsik-Kovács Zoltán az a fajta alkotó, aki ebben nem ismer kompromisszumot; főleg nem akkor, ha a karácsony szentségével találja magát szemben. „Szokatlan lehet tőlünk egy ünnepi dal, pedig a karácsony pont az a fajta kiélezett, sűrített élet, ami érdekel minket." - foglalja össze a szerző.

 

„Szeretem ezt a dalt, mert önazonosnak érzem. Nem cukormázos, nem giccses. Az akusztikus hangszerelésen keresztül Zoli esztétikusan teremti meg az ünnepi hangulatot. " - fejti ki Tarján Zsófi.

 

Mint minden karácsonyi dalban, itt is megjelenik egy varázs hangszer - nem éppen szokványos megoldás - a hárfa. „Egy szerencsés ismeretség adta az ötletet. A fogorvosom lánya Olasz Flóra, hárfaművész működik közre a dalban." - meséli Zoli, aki azt is elárulta, hogy a szinte teljesen akusztikus hangszereléssel is az intimitás megteremtése volt a céljuk.

 

„A fogyasztói társadalom karácsony hisztije taszít, szeretek előre felkészülni inkább és elkerülni az egész karácsonyi őrületet. Erre még édesanyám tanított meg." - osztja meg velünk Zsófi.

 

„Pihenés lesz. A családommal töltöm a karácsonyt. Mi is felvértezzük magunkat az ünnep összes eposzi kellékével (fa, hal, ajándék hegyek...); de a lényeg az a bizsergető, jó érzés, hogy biztonságban és szeretve vagyunk!" - Bencsik-Kovács Zoltán.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek