Háló-S4 programok 2022. március vége

Programjainkon már nem kötelező a maszk használata. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Az ukrajnai nehéz háborús helyezet miatt márciustól napközben és az esti rendezvények alatt pénzadományokat gyűjtünk kárpátaljai rászorulók számára, amelyeket társ-egyesületünk, a Kárpátaljai Háló Egyesület segítségével fogunk célba juttatni.

Programjaink közül kiemeljük a 122. Háló Jazz Klubestet (Lantos Zoltán Trió - indo - jazz), az Attitűd Műhely önismereti vígjátékát és a Nádmesék kamarakoncertet valamint a Csapolj a pappal sorozat második estjét.

Egy cseppet a Kárpát-medencének! Egyesületünk számára idén is felajánlhatja személyi jövedelemadójának 1%-át. A felajánlását egészen május 20-ig megteheti, vagy módosíthatja a NAV ügyfélkapu segítségével ITT! Minden cseppet hálásan köszönünk. Más adományokat is szívesen elfogadunk. Részletek ITT!
Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület - Adószámunk: 18228452-1-43
Bankszámlaszámunk: 10700206-44514406-51100005


Napközben munkaidőben vagy az esti programok alatt bármikor betérhet hozzánk: kiállításaink látogathatók, ping-pongozhat, barátaival találkozhat, megihat egy pohár kávét vagy teát.

Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba. Zene, beszélgetés és találkozás. A koncert támogatója az NKA Hangfoglaló programja. Belépődíj: 1500 Ft. Zenei kóstoló: ITT,  bővebben ITT!

Március 24. csütörtök 18:00 - 20:00  Meddig, avagy mire mondunk igent vagy nemet? - önismereti vígjáték az Attitűd Műhely előadásában. "A nevetés gyógyít! Molnár-Kovács Éva és Kovács Andrea nagyon értenek ehhez. 'Meddig?' című előadásuk a garantált szórakozáson túl még önismeretre is tanít. A vicces helyzeteket látva az ember akaratlanul is tükörbe néz: hol vannak az én határaim? Humoruk hiánypótló, az előadás pedig kihagyhatatlan!" /Herjeczki Kornél, a Harmat kiadó igazgatója/. Az előadásban több mint 20 karakter hívtak életre. Többek között a két önismereti szakembert, Bagdy Emőkét és Pál Feri atyát is parodizálják. A darabot írta és előadja: Kovács Andrea és Molnár- Kovács Éva. Videón közreműködik: Kókai János. Rendezte: Molnár- Kovács Éva. További információk: https://www.attitudmuhely.hu/l/blogbejegyzes-kepekkel/ A belépés ingyenes, adományokat a hely fenntartására köszönetel elfogadunk. Bővebben ITT!

Március 27. vasárnap 17.30 - 18:30  Nádmesék XXI. - kamarakoncert - három szonáta g-mollban. Johann Sebastian Bach: Sonate für oboe in g-moll BWV 1030b; Carl Philipp Emanuel Bach: Sonate für oboe in g-moll H.542.5 (BWV 1020); Antonio Vivaldi: Sonate für oboe in g-moll RV 28.(Dresden). Közreműködnek: Sándor Ádám - oboa, Benyus Gertrúd - gordonka, Mezei Pál - zongora. Műsorvezető és házigazda: Sándor Ádám oboaművész. A Nádmesék egy hangszertematikus hangversenysorozat, amely elsősorban az oboa hangszeres szólóirodalmának továbbá az oboát központi szerepben alkalmazó kamaraművek segítségével vezeti be a közönséget a komoly zene és azon keresztül a valódi művészet világába. Ezen kívül egy kis betekintést engednek a műhelytitkokba is, és a korábbi helyszíneken működő aktív zeneterápiás gyermeksarkot is újból létre kívánják hívni. Belépődíj: 1000Ft. Bővebben ITT!

Március 28. hétfő 17.30 - 19:30 Magyar népmese elemzés - Az aranygyapjas kosok 1. Sorozatszerkesztő: Szeibert András és Varga András. Az érdeklődők ZOOM-on keresztül is csatlakozhatnak. Bővebb információ: +36 20 264 3297, szeibert.andras@halo.hu

Március 28. hétfő 19:00 (Külső helyszín: A Grund, 1082 Bp, Nagytemplom u. 30.) Pszichológia - korunk ópiuma?- újra Budapesten a Debrecenben indult népszerű Szólj be a papnak beszélgetős sorozat. A rendezvény társszervezője a Háló. Istenkép = apakép? A lelkész és a pszichológus riválisok vagy kiegészítik egymást? Analizálható tudományosan a hit? Pszichológushoz járni ciki, vagy vagány? Ha ilyen, vagy még jobb kérdések foglalkoztatnak, gyere el és kérdezz szabadon! Hit és tudomány: halálos ellenségek vagy barátok? Esetleg teljesen másról beszélnek? Akiket kérdezhetsz: Versegi Beáta CB, római katolikus szerzetesnővér;  Tóth András görögkatolikus pap; Thoma László református lelkész. Kérdésedet természetesen most is egy pohár sörrel jutalmazzuk. A későbbiekeben a pszichológia és a vallás kapcsolatáról fogunk beszélgetni, de előkerülnek majd gender témák is és az egyház társadalmi felelősségvállalásáról is szó esik majd. Bővebben ITT!

Április 2. szombat 19:00 - 24:00  TÁRSas Játék EST - Sok játékkal, tánccal, jó kedvvel, jó emberekkel. Hívd meg a barátaidat is és oszd meg az eseményt, hogy minél többen találkozzunk újra! Rapid randi, játékok, és még sok meglepetés! Minden információ és előzetes jelentkezés ITT! Szervező: mentalsarok@gmail.com

Április 4. kedd 18:00 - 21:00  Csapolj a pappal! (a Szólj be a papnak sorozat kísérőrendezvénye az S4-ben) Egy kötetlen est, ahol személyesebb formában lehet papokkal beszélgetni. Minden asztalnál a társalgást egy-egy pap, lelkész fogja vezetni és ő minden kérdezőt megkínál egy pohár sörrel. "Unod az esti semmitmondó tévézést? Ott a helyed! Unod már a tartalom nélküli piázós estéket? Ott a helyed! Értelmezhetetlen, megválaszolatlan kérdések merültek fel benned? Ott a helyed! Leküzdhetetlen vágy van benned, hogy jól beolvass a papnak/lelkésznek? Ott a helyed! Nem tudsz beszélgetni senkivel vallási tartalmú kérdésekről, de nagyon érdekel? Ott a helyed! A barátaid, ismerőseid hülyének, különcnek, kriplinek tartanak, amikor felhozod a vallást, az élet értelmét, miért is vagyunk itt témát stb. (ne szégyelld magad miatta!)? Ott a helyed! Érdekelnek az emberi kapcsolatok, emberi lelkületek? Ott a helyed! Érdekel a Keresztény egyház felépítése, feladata, szerepe, bűne, korrupciója, hibája, sikeressége, iránymutatása stb.? Ott a helyed! Nem ismered a Bibliát a kereszténységet? Nem ismered Jézust? Mit mondott, mit tanított, mi volt a célja, minek jött ide? Hány éves volt? Hol élt, mit csinált? Ott a helyed! Tehát tényleg! Mindenkit várunk! Nincs rossz kérdés! Nincs tabu! Nincs szégyellni való!" Az őszinte beszélgetésre mindenkit bátorítunk. Részletek később...

Április 7. csütörtök 19:00 - 22:30 KMFT - Kárpát-medencei fiatalok találkozója  - minden hónap első csütörtökén! Az est házigazdái erdélyi fiatalok. Keresed a helyed Budapesten? Gyere el, és találd meg! Szeretettel várjuk azokat a külhoni fiatalokat, akik Budapesten tanulnak vagy dolgoznak. Itt jó közösségre fogsz lelni. Nem számít, ha először jössz! Fontos vagy, és jól fogod magad érezni a HÁLÓ IFI-sek társaságában! Ismerkedés, beszélgetés, játék, koccintás, tartalmas együttlét. Kárpát-medence kicsiben! Érdeklődni: + 36 20 263 9552 csucs.eszter@halo.hu. Hallgasd meg a Kossuth Rádió Krónika c műsorában készített riportot ITT!  Bővebben ITT!

__________________________________________

Rendszeres programjaink:

Gerinctorna minden hétfőn 8:15 - 9:15 és minden szerdán 18:00 - 19:00 Szeretnéd ha könnyebbé válna a mozgás, ha végre nem fájna a nyakad, a vállad, a hátad vagy a derekad? Gyere és mozgasd át magad, hogy a hétköznapok könnyebbek legyenek! Polifoamot és törölközőt kell hozni. Bővebb információ http://www.szintorna.hu Szabó Krisztina+36 30 950 6453, szintorna.hu@gmail.com

Ősi örökségünk - április 5.,19. - keddi napokon 17:30 - 19:30 - előadás-sorozat a magyarság múltjáról, különleges értékeiről. Minden alkalommal más téma, más előadó.
Ápr. 5-én: A nagyszentmiklósi aranykincsek II. Sorozatszerkesztő: Szeibert András. Az érdeklődők ZOOM-on keresztül is csatlakozhatnak. Bővebb információ: +36 20 264 3297, szeibert.andras@halo.hu

 - március 30, április 27., május 11., 25., június 8. - szerdai napokon 17:30 - 19:00 - gyertyafényes, teázós népdaléneklés. Az évszaknak, egyházi- és népi ünnepkörnek megfelelő énekek közös tanulása. Bővebben ITT!

Kézműveskör Széplaki Marikával - március 31. április 14., 28. - minden második csütörtökön 10:00 - 12:00. A kortalan szép hölgyek praktikus tárgyakat készítenek, az évszaknak és ünnepkörnek megfelelően, a környezetvédelmet is szem előtt tartva. Kismamákat is szívesen látnak, a gyermekfelügyelet megoldják!

_______________________________

Kiállításaink: Kolta Galéria - Pilló Ákos A földút (május 6-ig); Katkó Tamás portréfotói Nemeshegyi Péter jezsuita szerzetesről, Szelényi Károly - a Szent Koronáról készült fotók - munkanapkon 10 és 18 óra között, valamint az esti programjaink előtt és után látogathatók..

Kiadványaink (köztük a népszerű Hangoló) megvásárolhatók a helyszínen és meg is rendelhetők. Nyomtatásban is kapható a Háló időszakos kiadványának legújabb, októberi száma, a Tarsoly  (a régebbi számok is).
A kiadványokat kérésre postán is feladjuk. Bővebben a kiadványokról itt olvashat: https://halo.hu/kiadvanyok
__________________________________________________________________

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 (Bp. V., Semmelweis u. 4.)  E.mail címünk: iroda@halo.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek