Háló S4 programok - november vége, december

Beszélgetés a Hálóról, Kertész Nótakör, 72 Tanítvány Mozgalom, Dúdoló, Kézműves készülődés adventre, Kolta Galéria, CIVIL INFO - NEA 2019, Ahogyan a víz tükrözi az arcot...

 

November 27. kedd 18:00 Beszélgetés a Hálóról - mindazoknak, akiket érdekel a közel 30 éves, a Kárpát-medencében működő, magyar alapítású Háló mozgalom múltja, jelene és jövőjeA beszélgetést vezeti: Szeibert András

November 27. kedd 19:30   Kertész Nótakör minden kedden! Ezúttal magyarszováti énekekkel (vonós zenekarral) majd december 4-én dél-alföldi muzsikával (Tekerős barátok). Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret énekelni! A jó hangulatról kitűnő zenészek gondoskodnak!  Fényképek ITT! Bővebben ITTés ITT!

November 28. szerda 17:00-19:00 72 Tanítvány Mozgalom Mozgalom Egészségügyi Bizottság nyílt összejövetele "Agy, elme - és a lélek: filozófiai megközelítések" Előadónk dr. Schmal Dániel (1969), docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Filozófia tanszékének oktatója, akinek kutatási területe a kora újkori filozófia története. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció ITT! Bővebben ITT! 

November 28. szerda 17:30  Dúdoló 
- közös gyertyafényes népdaléneklés (tanulás) Navratil Andreával. Ezentúl minden második szerdán! A programra szeretettel várjuk az énekelni vágyókat, de azokat is, akik csak hallgatni szeretnék a magyar népdalkincs gyöngyszemeit. Bővebben: ITT! Kérjük az előzetes jelentkezést ITT! További alkalmak: nov. 28, dec. 12.

November 29. csütörtök 10:00 - 12:00  Kézműves készülődés adventre. Minden csütörtökön délelőtt 10-től 12-ig kézműves foglalkozást tartunk, ahol kicsik és nagyok, öregek és fiatalok egyaránt egy tea, és vidám beszélgetés mellett elkészíthetik aznapi műveiket. Ajtódísz és adventi kalendárium ötletek, adventi koszorú díszítés, különleges karácsonyfadíszek és szalvéta dekorációk készítését tanítjuk meg az érdeklődőknek. Mézeskalács vásárunkon vehet és ehet mézeskalácsot, de eláruljuk a receptet is. Szervező: Széplaki Mária. Belépődíj nincs, de adománnyal segítheti a Hálót. Bővebben ITT és ITT!  További alkalmak: december 6, 13.

November 29. csütörtök 18:00 
Kolta Galéria 105. kiállításmegnyitója: Puchard Zoltán - Útinapló. Zoltán a közel 30 éves Háló mozgalom és a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom egyik alapítója. A kiállítást Dr. Thuróczy György, a Háló Egyesület elnöke nyitja meg, Látogatható 2019. január 11-ig, minden munkanap 14 és 18 óra között. Bővebben: ITT és ITT!

November 30. péntek 14:00-16:00 „CIVIL INFO - NEA 2019" országos tájékoztató rendezvénysorozat 2. budapesti előadása, amelyet a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága tart. A rendezvény ingyenes, részvételi szándékát a cic@szazadveg.hu email címen jelezze a civil szervezet és a résztvevő nevének megadásával! A rendezvény részletes programja ITT!

November 30. péntek 19:00  
a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely újra az S4-ben! Előadásuk címe: Ahogyan a víz tükrözi az arcot. Bővebben az előadásról ITT!

December 1. szombat 10:00-17:30 Magyarországon és a Kárpát-Medencében egyedülálló kezdeményezés a VIRRANTÓ JÁTSZÓBUSZÁdvent minden hétvégéjén, egész nap az S4-ben: Virrantó ádventi játszóház és adománygűjtés.  Adventi játszóház 5-12 éves korosztály számára kézműves foglalkozásokkal, mesékkel, játékokkal, dal- és tánctanulással, kincskereséssel. A felajánlott könyv- és játékadományokat magyarországi nehéz körülmények között élő gyerekeknek, valamit délvidéki, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai magyar közösségeknek a VIRRANTÓ JÁTSZÓBUSZszal visszük el 2019. I. félévében. A pénzadományokkal útjainkat, és az ottani foglalkozások tartását segítik. A foglalkozásokat önkéntes munkában tanárok, tanítók, óvónők, népi játszóház vezetők tartják. További alkalmak: december 2., 8., 9., 15., 16., 23. Bővebben ITT!

December 1. szombat 19:00
 az idén 50 éves Albinoni Kamarazenekar tagjaiból álló kamaraegyüttes ismét vendégünk lesz egy előadással egybekötött koncertre. Műsoron: G. F. Händel és J. S. Bach művei. A szólisták: Börcsök Zita (ének)Adorján Ferenc (fuvola), Kaposvári Tamás (gordonka). Vezényel: Zsigmond Balassa.  Az előadás címe: A Teremtés könyve a természettudomány fényében. Előadó: Zsigmond Balassa (fizikus-csillagász). Helyfoglalás érkezési sorrendben. A helyszínen fejenként legalább 500 Ft adományt szívesen fogadunk. Bővebben: ITT és ITT!

December 3. hétfő 17:00  pódiumbeszélgetés Varga László kaposvári megyéspüspökkel. A beszélgetést vezeti: Madocsay Bea, a Magyar Katolikus Rádió szerkesztő-riportere. Bővebben ITT és ITT!

December 5. szerda 18:00Bocskai István Társaság: a 2018-as Bocskai év nyitott zárórendezvénye. Előadó: Dr. Takaró Mihály irodalomtörténész. Előadásának címe: Bocskai és kora. Közreműködik: Hegedűs Zsuzsanna énekművész v. Erdei József előadóművész. Háziasszony: Sárkány Viola, a társaság elnöke. Belépés érkezési sorrendben. Bővebben ITT!

December 6. csütörtök 19:30  HTFT- Fiatalok határok nélkül ,minden hónap első csütörtökén az S4-ben! Szeretettel várjuk azokat a külhoni fiatalokat, akik Budapesten tanulnak vagy tartózkodnak, akár van állandó közösségük, akár nincs. A decemberi alkalom szervezői erdélyi fiatalok. Itt számít, hogy honnan jöttél, hogy hol van a szülőfölded, de nem számít, ha először jössz! Fontos vagy, és jól fogod magad érezni a HÁLÓ IFI sek társaságában! Ismerkedés, beszélgetés, játék, koccintás, tartalmas együttlét. Kárpát-medence kicsiben! Bővebben: ITT és ITT!  Érdeklődni: 20-66-33-445 

December 7. péntek 18:30 - 01:30 TÁRSas Játék Est új sorozat az S4-ben! Társasjátékok egész este! Hívd meg a barátaidat is és oszd meg az eseményt, hogy találkozzunk újra! Filmvetítés, moldvai táncok, rapid randi, játékok, és még sok meglepetés! Minden információ elérhető ITT!

December 9. vasárnap 17:00 
 a Benyus Testvérek Kamaraegyüttesének adventi hangversenye. A belépés díjtalan, adományokat köszönettel elfogadunk. Helyfoglalás érkezési sorrendben. A helyszínen megvásárolható az együttes Karácsonyi énekek című kiadványa (CD+könyv) 2500 Ft-os áron.  Bővebben ITT és ITT!

December 11. kedd 19:00  Háló Jazz Klub 
Loyola Caféban 1085 Bp, Horánszky u. 20. 10 éves a Háló Jazz Klub! A 11. évad negyedik klubestje (95.) Bemutatkozik a Rieger Rhodes Quartet (Rieger Attila - gitár, Rozsnyói Péter - Fender Rhodes, Oláh Zoltán - bőgő, Csízi László - dob). Ezúttal sem marad el a beszélgetés a fellépő művészekkel! Bővebben ITT és ITT! Zenei kóstoló ITT! Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba Helyfoglalás érkezési sorrendben.

December 12. szerda 17:30  Részigazság Klub - a 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló közéleti beszélgetős sorozata, 12. alkalom. Honnan jön a boldogság és hova megy, amikor nem vagyunk boldogok? Hogyan lehetünk boldogok, és mit tehetünk érte? A magyarok boldogok vagy boldogtalanok? Te mit gondolsz a boldogságról? Vendégeink: Oláh Attila PhD egyetemi tanár (a Pozitív Pszichológia Kutatócsoport vezetője), és Dabóczi Kálmán hétgyermekes apa (a BKK Zrt. vezérigazgatója) A beszélgetést vezeti: Süveges Gergő. Az esemény ingyenes, de előzetes jelentkezést kérünk ITT. Bővebben ITT! Adományokat elfogadunk.

December 14. péntek 19:00 Dr. Nyisztor Tinka néprajz-kutató előadása: A moldvai csángó-magyarok múltja, jelene és jövőképe. Bővebben ITT!

December 22. szombat 10:00 - 16:00 Dúdoló - mesterkurzus Navratil Andreával és Demeter Lászlóval. A téli napforduló másnapján egész napos éneklés a Hálóban. "Érkezz meg az ünnepre, hagyd a vásárlást má(s)ra, gyere a Hálóba dúdolásra!" A belépődíj: 2000 Ft. Előzetes jelentkezés ITT! Bővebben ITT!

December 29. szombat 18:00 - 23:00 Előszilveszter, táncos buli a Turmix zenekarral, táncos lábú, régebb óta fiatalok számára. Részletek nemsokára.

_________________________________________________________________

Nagyszerű karácsonyi ajándék a HÁLÓ népszerű kiadványai között a Hangoló társasjáték! Léleknyitogató azoknak, akik szeretnek elmélyültebben beszélgetni. 180 bemelegítő kérdés életről, érzelmekről, komoly vagy vidám dolgokról, játékos formában. Baráti társaságoknak, közösségeknek, családoknak. Kapható az S4-ben, munkaidőben. Ára 2.500,- Ft

Egyre gazdagabb a programkínálatunk. Feladataink is megsokasodtak. Ahhoz, hogy jó házigazdák lehessünk, és egyre több színvonalas programunk legyen, önkénteseket várunk az S4-be!  Aki megteheti, kérjük szánjon néhány órát havonta vagy hetente a Hálónak. (Program szervezés, házigazdaság, takarítás, szerelés, beszerzés, stb). Jelentkezés: iroda@halo.hu
_________________________________________________________________

További információk:

http://halo.hu/index.php/s4-kozossegi-es-kulturalis-ter/elerhetoseg 

https://www.facebook.com/halos4 olvashat.

Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4 (Bp. V., Semmelweis u. 4.)

Facebook oldal: Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek