Hálapénz nélkül

ne légy beteg!


Több alkalommal megtörtént, hogy a járóbeteg ellátáson rendelési idő alatt nem volt orvos. Az én kezelőorvosom, miközben benn ültem nála a rendelőben, alig figyelt rám, friss leleteimet - amit magamnak kellett beszerezni hosszú időpontokkal - nézve annyit válaszolt.

„Ezzel együtt kell élni" - ha fáj, vegyen be fájdalomcsillapítót. Vényt nem adott. Többé nem mentem, mert nincs értelme, az egészséges ember is megbetegszik, ha így bánnak vele.

Ennél csak a Sürgősségi osztály ellátása rosszabb, ez mint mindenütt, nálunk is. Tudom, mert két alkalommal vitt be mentő, és akkor megfogadtam, soha többé nem akarok oda kerülni, erre kértem családomat is. Kerekeken gurítható, keskeny, kemény lemezen feküdtem hat és fél órán át, fejtámasz nem volt, megfordulni sem volt hely, WC pelenkába, fájdalomcsillapító nem járt, vérvizsgálat, röntgen után infúzió, a vizsgálatot fiatal rezidens doktornő végezte és egy ápolónő. Nem szólhattam semmit panaszomról.

- „Csend, itt csak mi kérdezünk!" - mondták. Végül jött egy szakorvos, aki aláírta a szakleletet. Panaszomra nem jött segítség, csak a tanulság: többé ne menj ide!

Háziorvosunktól tudom, akit mentő visz be, mindenki ide kerül a sürgősségire. Vért venni  - krónikus betegség esetén kontrollként is csak három havonta lehet, ha ez nem áll fenn bizonyítható módon, akkor csak félévente. Lehetne még folytatni a nehézségeket annak indokolatlanságával, miért nincs elég parkolóhely, ami van, abból is elvettek egy részt a kórházi dolgozók számára. Majd egyszer, később, tervezés van a parkolóhelyek bővítésére.

Nos, megismétlem: ne légy beteg, vagy élj együtt vele otthonodban!

 

 

 

A kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!