Hajek Csilla: Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője

A Második Atlantisz trilógia befejező kötetében pont kerül a korábbi könyvekben megismert szereplők történetének végére.

 

Azaészt, Atlantisz királyát elrabolták. Feleségére, Lillára és barátaikra vár a feladat, hogy kiszabadítsák a Bermuda-háromszög gonosz királynőjének, Árkádiának fogságából, aki a birodalomra és Azaész szerelmére is igényt tart - no meg egy örökösre. A Második Atlantisz trilógia befejező kötetében pont kerül a korábbi könyvekben megismert szereplők történetének végére.


Bevallom, könyvek, főleg fantasy könyvek esetén magasra teszem a lécet. Számomra az a jó írás, amelyik letehetetlen, akárhová, akármivel is utazom buszon, villamoson, metrón. Amit érdemes előhalászni a táskámból arra a néhány percre is, amíg megteszek pár megállót. Ez nem egy ilyen könyv volt.

Kezdjük a jó dolgokkal: a cselekmény, izgalmas, fordulatos. Több szálon fut, és viszonylag sok karaktert szerepel párhuzamosan. Ez pörgőssé teszi a történetvezetést. Emellett tele van nagyszerű ötletekkel. A Bermuda-háromszögbeli eltűnésekre szolgáló magyarázat vagy Árkádia karaktere mind-mind jó elképzelés, tele lehetőségekkel, a könyv végén lévő csavarról nem is beszélve. A helyszínek, akárcsak a korábbi kötetekben, változatosak és különlegesek.

A legnagyobb problémám ezzel a könyvvel a párbeszédek kivitelezése volt. Lilian H. AgiVega fanfiction-ök írásával kezdte a pályafutását, és ez itt megmutatkozik - nem a jó értelemben. A szereplők túl sokat beszélnek, szinte fecsegnek. Olyan dolgokat is párbeszédes formában old meg az író, amit inkább leírásban kellett volna. Kevésnek találom a hangulatteremtő elemeket. Emiatt sajnos összedobottnak tűnik az egész. Sokszor kizökkentem az olvasásból, el-elkalandoztam, nem kötött le igazán. Gondom volt a szereplőkkel is. Néhány fontosabb karakteren kívül egysíkúnak, kidolgozatlannak tűnnek. Ott vannak a történetben, megteszik, amit az író megkövetel tőlük, hogy előremozduljon a cselekmény, de ennyi az egész. Szoborszerűek, nem tűnnek élőnek.

Nem ajánlanám ezt a művet azoknak, akik most ismerkednek a fantasy műfajával, mert nem ez a könyv fogja velük megszerettetni. Inkább azok olvassák el, akik otthonosabban mozognak ebben a kategóriában, ugyanis a megvalósítás hibái ellenére a történet miatt érdemes átverekedniük magukat rajta.

 

 

 

 

 

 

Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalak száma: 568
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 530 gr
ISBN: 9786155033858
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Árukód: 2232816 / 1087432

 

 

Hajek Csilla


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek