Hagyjuk, hogy a fák mutassák az utat!

Mindannyian erdőt hordozunk magunkban. Egy erdőt, amely a bensőnkben a világ nagy vadonjait tükrözi. Ez a könyv egy meghívás: engedjük, hogy a belső és a külső erdők találkozzanak. a szerző

 

Új életmódtrend a téma legavatottabb szakértőjének tolmácsolásában

Japánból indult világhódító útjára a módszer, mely megmutatja, hogyan hagyhatja az emberiség maga mögött a civilizációs betegségek terhét, hogy visszataláljon valódi önmagához, és a telefonjukba bámuló zombik, autókban idegesen kiabáló sofőrök, munkahelyi stressztől rosszul alvó egyszerű polgárok helyett magunkkal és egymással harmóniában élő, kiegyensúlyozott lakói lehessünk a bolygónknak.
A japán módszert a kezdetek óta népszerűsítő, majd azt továbbfejlesztő terapeuta, M. Amos Clifford a téma egyik legismertebb szakértője és szószólója. Könyvéből megismerhetjük az erdőterápia szépségét és a stresszkezelés módszereit.
Már az is gyógyító hatással lehet ránk, ha minden érzékszervünkkel figyelve egyszerűen csak jelen vagyunk a természetben. Az erdők felébreszthetik bennünk az elfeledett, de erős kapcsolatot, amellyel valamennyi élőlényhez kötődünk. Ez az „erdőfürdőzés": egy olyan módszer, amelyet a japán sinrin-joku hagyománya inspirált. Gyengéd, meditatív módja a természettel való együttlétnek, és kiváló ellenszer túlhajszolt mindennapjaink problémáira, mivel felnyitja szemünket a több-mint-emberi világ szépségeire.

M. Amos Clifford, a világ egyik legtapasztaltabb szakembere a témában, az amerikai Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs szervezet alapítója, amelynek célja az erdőterápia hivatalos egészségjavító módszerként való elfogadtatása. Embereivel 22 országban és 6 kontinensen képez erdőfürdő-tanácsadókat. Negyven éve vezet extrém túlélőtúrákat Amerika-szerte. Pszichoterapeuta, húsz éve a buddhista tanok követője, a zen meditáció elkötelezett híve és a szabadban meditálás szószólója.

„Lélekemelő és tűpontos útmutató, amelynek segítségével visszatalálhatunk az erdőkhöz. Amos Clifford magával ragadó vezetésével elmélyíthetjük kapcsolatunkat a minket
körülvevő természettel."
David George Haskell, a nagy sikerű The Songs of Trees
és The Forest Unseen könyvek szerzője

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek