Ha fáj, irány Harkány!

A harkányi víz csodálatos gyógyító erejét több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja.

 

 

Legyen szó akár mozgásszervi panaszról, akár nőgyógyászati gyulladásról, meddőségről vagy éppen pikkelysömörről, a Magyarországon számon tartott 17 gyógyhely egyikére, a csaknem 200 éve a gyógyítás szolgálatában álló Harkányra invitáljuk a Kedves Olvasót!

A harkányi víz csodálatos gyógyító erejét több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. Aki ad egy esélyt a természetes gyógymódoknak és elutazik Harkányba, az Magyarország egyik legszebb vidékén gyógyulhat, a Dráva folyó völgyében, történelmi emlékektől körülvéve. Itt napról-napra megfeledkezhet a nehézségekről, szervezete megszabadul a méreganyagoktól, energiaraktárai feltöltődnek.

 

 

Az európai hírnévre szert tett Harkányi Gyógy- és Strandfürdő immáron 200 éves múltra tekint vissza, alkáli- hidrogén karbonátos- kénes gyógyvíz összetételével, 13,5 hektáros ősparkjával, közel 8000 m² vízfelülettel, 5000 m² fedett pihenőterülettel (www.harkanyfurdo.hu). A harkányi gyógyfürdő az elérhető legtöbb, vagyis öt csillagos minősítést kapott a Magyar Fürdőszövetségtől. Az Európában egyedülálló gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Minden literjében 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid, mely a bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A szervezetbe jutó kén az igénybevett ízületi porcokat alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, és bizonyítottan be is épül a porcokba. Jó tudni, hogy a gyógyfürdőkórház számos szolgáltatása a társadalombiztosítás (tb) támogatásával kedvezményes áron vehető igénybe abban az esetben, ha már valamilyen mozgásszervi betegség megállapítható.

A harkányi gyógyvíz kevésbé közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Ez pedig napjainkban, amikor a magyarországi párok egyötöde meddő, bizony nem elhanyagolandó információ. Az itt zajló meddőségi kúrák a kezelt nők harmadánál meghozzák a várva-várt eredményt! A kénes vízzel az előbbiek mellett jelentős sikereket érnek el a psoriasis, azaz a pikkelysömör kezelésében is. 

A harkányi gyógyhelyi fejlesztés nemcsak a Dél-Dunántúl, hanem Magyarország egészét tekintve is egyedi, kiemelt jelentőséggel bíró projekt. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház egy uniós beruházásnak köszönhetően 2014 májusában új, szállodai színvonalú szárnnyal bővült. Olyan különleges szolgáltatások várják itt, a Harkány Psoriasis Centrumba a látogatókat, mint például a Dexa technika, a legmodernebb eljárások egyike, mely a teljes test csontsűrűségének és ásványi anyag tartalmának, valamint a zsír illetve lágyszövet tömegének és arányának számítására alkalmas. Nagy mérési pontosság és gyorsaság jellemzi, a vizsgálat biztonságos és csupán néhány percig tart. De érdemes kipróbálni új mozgásformákat - csak példaképp említenénk a test és lélek számára üdítő hahota jógát - és a gyógyító illóolajos masszázsok egyikét-másikát.

 

 

Harkány vizét kozmetikumok hatóanyagaként is hasznosítják: a gyógykozmetikum családhoz tartozó termékek olyan egyedülálló készítmények, melyek a harkányi gyógyvíz mellett természetes anyagok felhasználásával készülnek, kizárólag természetes technológiával. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben, valamint az ország szinte valamennyi gyógyszertárában megvásárolhatóak.

Aki a gyógykezelés és csobbanás mellett további programra, más jellegű pihenésre vagy aktivitásra vágyik, szereti a mozgást, sportolást, kedvére talál itt kikapcsolódási lehetőséget. Harkány és környéke ideális kiindulópontja a gyalogos és kerékpáros túráknak. A villányi borvidék pincéi és borgasztronómiai programjai a magyar csúcsborászat és a jellegzetes helyi konyha titkaival hívogatnak! A wellness hétvégére, magas színvonalú szálláshelyre vágyók garantáltan meg lesznek elégedve a Dráva Hotel Thermal Resort négycsillagos szolgáltatásaival, kiváló konyhájával (www.dravahotel.hu). A szállodából lehetőség nyílik szervezett gyalogtúrára a Tenkes-hegyre vagy részt vehetnek főzőkurzuson a Dráva Hotel chefjével, illetve kipróbálhatják a Csoko-Ládára hangolt borkóstolót (www.csokolada.hu). 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek