Győr! - 15. Tavaszi Fesztivál, 12. Nemzetközi Ütős Fesztivál

A győri polgárok lelkes látogatói a Négy Évszak Fesztivál eseményeinek, miközben a turistákat is szép számmal vonzza Győrbe az egész évet átölelő rendezvénysorozat.

 

Győrben hagyomány, hogy a Győri Tavaszi Fesztivállal indul az esztendő, amely már 15 éve egyik fénypontja a város kulturális életének.

 

A programsorozat idén is március 15-én kezdődik a Kormorán együttes és Varga Miklós koncertjével, és egészen április 4-ig tart.

 

A 15. Győri Tavaszi Fesztivál idén is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Lesz opera és musical, színház és történelem, kiállítás és örömzene, szerenád és dobpergés, „A népzenétől a rock and roll  forradalomig" - minden.

Fellép a Ghymes együttes, a Csík zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, Ránki Dezső, Dolhai Attila, Janza Kata, Szörényi Levente, Mága Zoltán, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt. Idén Dumaszínház is lesz Győrben, és nem maradhat el a hagyományos Tavaszi Kórustalálkozó sem, a gyerekeknek pedig a Honvéd Táncszínház a Csipkerózsika produkcióval kedveskedik.

 

csík zenekar

 

12. Nemzetközi Ütős Fesztivál

2011. március 25. péntek - 26. szombat

 

A Győri Tavaszi Fesztivál különlegessége a 12. Nemzetközi Ütős Fesztivál, amely az elmúlt években nagy elismerést váltott ki szakmai körökben és a közönség részéről is.  A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon a klasszikus zene, a jazz, a világzene mellett a kortárs ütőhangszeres játékok is megjelennek.

 

A fesztivál az ütős muzsika népszerűsítésén túl, a hazai tehetségek bemutatkozására is lehetőséget kínál. Nemcsak a győrieknek, hanem az egész világnak páratlan élmény, amikor a magyar és nemzetközi élvonal sztárjai egy színpadon zenélnek Győrben.  A koncerteket a hagyományos utcai menetzenék és a show dobolás teszik változatossá.

Igazi kuriózum Győr idei kezdeményezése: a város közös dobolásra hívja a világot a Széchenyi térre! Mindenki részt vehet a nagy játékban, aki szereti a ritmust, és bármilyen ütős eszközzel bekapcsolódna az örömzenébe.

 

A fesztiválon az ütős produkciókat társművészeti előadások, hangszeres bemutatók, workshopok egészítik ki.  

A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik a hagyományos ütőhangszeres kiállítás, ahol a legrangosabb ütőhangszereket gyártó cégek mellett a hazai hangszerkészítő mesterek is bemutatják termékeiket.

 

Az idei Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál kiemelt sztárjai: PerKu-Va (ESP), Mark Mondesir (USA), Gulli Briem (Mezzoforte dobosa, Izland), Carl Palmer Band (Nagy Britannia).

 

A Győri Tavaszi Fesztivál színes ajánlatai között mindenki megtalálja a kedvére valót, Győr ismét találkozási pont lesz azok számára, akik a kultúra jegyében szeretnék eltölteni a tavaszt.

 

 

Bővebb információ és részletes program:         

 

www.fesztivalkozpontgyor.hu

www.fesztival.gyor.hu

www.percussiongyor.hu (12. Nemzetközi Ütős Fesztivál)

www.gyor.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek