Gyógyvízre, magyar!

Magyarország Japán, Izland, Olaszország és Franciaország mellett gyógyvízben a világ első öt leggazdagabb állama közé tartozik.

 

 

 

Mi, magyarok nem tudunk leruccanni egy kis kikapcsolódásra saját tengerpartunkra. Több száz kilométert kéne autózni ahhoz, hogy megpillantsuk az azúrkék vizet. Van azonban olyan természeti kincsük a tenger helyett, amivel igen előkelő helyen állunk az európai, sőt a világ országainak versenyében.  Magyarország Japán, Izland, Olaszország és Franciaország mellett gyógyvízben a világ első öt leggazdagabb állama közé tartozik. Szinte nincs olyan pontja az országnak, ahol ne lenne gyógyforrás.

Az észak-alföldi régióban több mint kétszáz meleg vizű kút, a magyarországi termálkutak bő egytizede található, amelyek rendkívül gazdag ásványi anyag összetételüknél fogva nemcsak betegek gyógyítására, de az egészség megőrzésére is alkalmasak. Az Észak-Alföldön feltörő gyógyvíz ereje évtizedek óta ezrek gyógyulását, panaszainak enyhülését eredményezi. A térség termálvizének fő jellemzője a gyulladáscsökkentő, izomlazító, a bőr anyagcseréjére kifejtett jótékony hatás. Alkalmazzák krónikus mozgásszervi, bőrgyógyászati megbetegedések, kismedence és nőgyógyászati, urológiai eredetű gyulladások, meddőség, valamint prosztatabántalmak kezelésére. Az alföldi települések gyógyító kincse a jódos, brómos víz is, amely szintén jó hatású reumás, nőgyógyászati és urológiai betegségek, pajzsmirigy alulműködés ellen. Javítja a vérellátást és a keringést, alkalmas magas vérnyomás és érbetegségek kezelésére. A vizek világa nemcsak a gyógyulni vágyókat várja, a fürdőzés kiváló módja a betegségek megelőzésének, az egészségmegőrzésnek, a fáradt test regenerálásának, energiakészleteink feltöltésének, a szellem felfrissülésének. A régió wellness fürdői, wellness szállodái által nyújtott szolgáltatások széles skáláján fellelhetőek a különféle testet-lelket dédelgető kezelések. Az egyik legismertebb és legtöbbek által látogatott hely a hajdúszoboszlói Aqua-Palace vízipalota, ami 15.000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját. Az Aqua-Palalce 20 medencéje közül 8 a földszinti fürdővilágban található. Az exkluzív élménymedencék különböző korokat és helyszíneket idéznek meg. Minden medencében egyedi látvány varázsolja el a fürdőzőket. Van jégbarlang fürdő, mozi fürdő, Pávai emlékfürdő, trópusi fürdő, Gangesz fürdő, Római fürdő, tengeri fürdő, barlangfürdő. Érdekesség, hogy a Pávai emlékfürdő a gyógyvíz feltárójáról, dr. Pávai Vajna Ferencről kapta a nevét. Az Aqua-Palace Élményfürdőben található a legnagyobb hazai gyerekvilág. A szaunázás szerelmesei az élményfürdőben egy egész szaunavilágot vehetnek igénybe. A spotkedvelő vendégek részére két pályás álló szörf, squash, spinning, kangoo és sok más fitness-szolgáltatás áll rendelkezésre.

 

Hogy Európa legnagyobb fürdőkomplexuma nyújtotta élményt kihasználhassa, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek