Gyógyvizek az ország minden szegletéből: Gyopárosfürdő, Mórahalom, Tiszakécske

Az egészséges életmódnak három alappillére van: az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és a stresszmentes életmód.

 

Az egészséges életmódnak három alappillére van: az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és a stresszmentes életmód. Egyiket se könnyű elérni, de talán mégis a legnehezebb a stresszt száműzni életünkből. Talán nem is lehet a hétköznapokból kiiktatni, ezért fontos, hogy időről időre találjuk meg a módját a regenerálódásnak, testi-lelki feltöltődésnek, mert csak így őrizhetjük meg hosszú távon egészségünket.  Az ellazulásra, pihenésre mi lehetne jobb választás, minthogy a természet energiáit, a napfényt, a vizet, a levegőt és a földet használjuk fel. Mindezeket egyben megtalálhatjuk valamelyik magyarországi gyógy-, élmény- és wellness szolgáltatásokat nyújtó fürdőben. Az ország mai területének 70-80 százalékán lelhetők fel 30 Celsius-foknál melegebb hévízforrások és ásványvizek, ennek egy része a Dél-Alföld alatt található, éppen ezért itt mindenki meglelheti az igényeinek megfelelő fürdőt.

Orosháza belvárosától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján fekszik Gyopárosfürdő, az „Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A 20 hektáros parkerdővel körülölelt üdülőterület fürdőkultúrája több, mint 100 éves múltra tekint vissza. A Gyopárosi-tó gyógyhatására a helyi lakosok figyeltek fel. Megfigyelték, hogy a tóban fürdetett állatok sebei gyorsabban gyógyulnak, majd kiderült, hogy a víz számos kórságra gyógyírt jelent. A gyopárosi fürdő termálvíze 34 Celsius-fok alatt gyulladáscsökkentő, míg magasabb hőmérsékleten az izmok görcsösségét oldó hatásával lehet gyógyír panaszainkra. A vízgőzt, a párát belélegezve légúti betegségeinken segíthet, bőrünkkel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegsége kezelésének támogatására is kitűnően alkalmas. A gyopárosi gyógyvíz többek között segít a porckorongkopás/sérv, ízületi kopások, ideg- és ízületi gyulladások, valamint a csontritkulás okozta panaszok esetén is, de alkalmas a legkülönbözőbb sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is. Segítséget nyújt az idült nőgyógyászati és urológiai gyulladások megszüntetéséhez, s a meddőség bizonyos formáinak orvoslására is alkalmazható gyógymód. Orosháza-Gyopárosfürdő az élmény- és wellnessfürdőzők paradicsoma is. Több mint hatezer négyzetméter tömény szórakozás, vízi élményelemek tucatjai, szaunapark, sóterápiás szoba fogadják az aktív kikapcsolódásra, az igazán vidám családi vagy éppen baráti programra vágyó vendégeket. Mindezek mellett pihentető, szépülést, testi, lelki és szellemi kikapcsolódást találhatnak a vendégek.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Szegedtől karnyújtásnyira egész évben várja a pihenni és gyógyulni vágyó vendégeket. Az új, impozáns fürdőépület jelenleg 14 fedett és 7 szabadtéri medencével, 11 szaunával, gyógy-, és wellness szolgáltatásokkal, kedvező árakkal. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos izületi-, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Ebben az évben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. A főként mozgásszervi problémák kezelésére szakosodott fürdőt a térség „térd- és vállízületi központjaként" emlegetik. A gyógyászati részlegen több mint harmincféle kezelést tudnak nyújtani. A fürdő nem csupán gyógyászati központ. Fedett élményrészlege belső csúszdáival, kaland-, gyermek- és bébimedencéivel, szaunaparkjával a családokat célozza meg.

A Tisza-partján igazi családbarát fürdőt talál, aki ellátogat Tiszakécskére. Modern gyógyászattal, wellness-részleggel, szaunákkal büszkélkedik a Tisza-parti Termálfürdő. Termálvize műtéti utókezelésekre, reumatikus, ízületi, mozgásszervi megbetegedésekre és nőgyógyászati problémák gyógyítására alkalmas. Változatos wellness-kínálatukban többek között Biotron lámpás kezelés, Caracalla-masszázskádfürdő, iszappakolás, Jouvence Spa-ágy, tangentor és különféle masszázsok szerepelnek. A 2011-ben átadott Szaunavilágban finn, Stollen, infra szauna, gőzkamra, tepidárium, sókamra, Kneipp-taposó, jégkása és merülőmedence mellett igazi különlegesség a városban őshonos rózsabarack zamatára alapozott Rózsabarack bioszauna, valamint a tiszai homokkal feltöltött homokfürdő pihenő.

Hogy szélesebb körben tudjanak élni a pihenés kínálta lehetőségeivel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek