Gyermeknap az Állatkertben

Lepkekerttel, kisállatokkal, élményprogramokkal készül az Állatkert a hétvégére

 

 

 

 

Budapest, 2022. május 27. (péntek) - A gyermeknapi hétvégén rengeteg élménnyel, programmal, a közelmúltban született kisállattal várja látogatóit a Budapesti Állatkert. A Lepkekert is most hétvégén nyit több száz színpompás trópusi lepkével.

 

Május utolsó vasárnapjára, azaz a gyermeknapra, és persze az azt megelőző szombati napra is számos látnivalóval, élménnyel, programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. Többek között rengeteg kisállattal is, hiszen a közelmúltban számos állatfajnál volt gyermekáldás. Meg lehet csodálni például a kéthónapos manul, azaz pusztai macska kölyköket, a Pálmaházban látható, ugyancsak most tavasszal született arany oroszlánmajom és éji majom kölyköket, a kis muntyákszarvast, valamint az állatkerti Majorságban cseperedő kecskegidákat, kisbárányokat, és Ellát, a kisbocit is. Persze vannak olyan kisállatok is, akik még a tavalyi évben jöttek világra, de most is cseperedőben vannak: köztük a két perzsa leopárd kölyök, és a 13 hónapos kiselefánt a legnépszerűbb.

 

Szombaton és vasárnap is napi 24 különböző élményprogram, látványetetés, állatbemutató várja a gyerekeket, illetve a családokat. Látványetetéseket tartanak például a sörényes hangyászoknál, az óriásvidráknál, a pingvineknél, a keáknál, a denevéreknél és a gorilláknál is, de lesz kertészeti bemutató, trópusi növényszemle, bonsai bemutató, elefántiskola, oroszlánfóka tréning, sőt még merüléses cápaetetés is.

 

Szombaton 11 és 14 órai kezdettel a Budapesti Fesztiválzenekar művészei adnak kamarakoncertet a főbejáratnál, vasárnap pedig az Egy Csepp Figyelem Alapítvány jóvoltából ingyenes vércukor- és vérnyomásmérés is lesz a gyűrűsfarkú makik szomszédságában. Az alapítvány egyébként nemrégiben jelképesen örökbe is fogadta az egyik, Gizmó nevű makit. Ugyancsak vasárnap a Varázshegyben, azon belül is az Óriások csarnokában Lego mozaik építés várja a gyerekeket a Tekerd! Egyesület jóvoltából, vasárnap 11 órai kezdettel pedig ugyanitt Vincze Adrienn, a National Geographic hivatalos fotósa és edukátora mesél a természetfotózásról és sok más érdekességről. 

 

Szombaton nyit az Állatkert népszerű szezonális bemutatóhelye, a Lepkekert is, 24 színpompás trópusi - nagyrészt Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkefaj hatszáznál is több egyedével. A látogatók a lepkék között sétálgathatnak, sőt, meg lehet nézni a bábszekrényt is, amelyben a bábokból rendszeresen kelnek ki újabb és újabb lepkék úgy, hogy a kikelés teljes folyamata megfigyelhető.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek